33.2 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Από όλη την Ελλάδα λένε «αντίο» στον Βασίλη Καρρά

Ειδήσεις Ελλάδα

Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας στη Θεσσαλονίκη η εξόδιος ακολουθία του εμβληματικού λαϊκού ερμηνευτή Βασίλη Καρρά.

Η σορός του δημοφιλούς τραγουδιστή είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από το πρωί με πλήθος κόσμου να τον αποχαιρετούν, ενώ αναμένεται να παραμείνει σε λαϊκό προσκύνημα μέχρι αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Θεσσαλονίκη αναμένονται περί τα 35 τουριστικά λεωφορεία με θαυμαστές του λαϊκού καλλιτέχνη όπως και άτομα που θα αφιχθούν με τον σιδηρόδρομο, αλλά και ιδιωτικά αυτοκίνητα για να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο τους τραγουδιστή.

Μεταξύ άλλων, επικήδειο εκφώνησε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης.

«Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου οι άνθρωποι να ισορροπήσουν στη ζωή, όπως ισορρόπησε ο εξαιρετικός συνάδελφος Βασίλης Καρράς. Δεν έχω γνωρίσει καλλιτέχνη τόσο απέριττο, συγκεντρωμένο, με ποιητικότητα λαϊκή, με αγάπη στον συνάνθρωπο και αλληλεγγύη» δήλωσε ο Γιάννης Ζουγανέλης.

«Ο φίλος μου, ο κουμπάρος, ο συνεργάτης, δεν έφυγε, εδώ είναι. Όλη η Ελλάδα ακούει τα τραγούδια του. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος έβαλε τη νεολαία στο λαϊκό τραγούδι» δήλωσε συγκινημένος ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος.

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τη μνήμη ενός πολύ μεγάλου λαϊκού καλλιτέχνη, ο οποίος μας κράτησε συντροφιά για δεκαετίες. Ένας απλός άνθρωπος που ήθελε να προσφέρει. Έκανε πάρα πολλά πράγματα για τον κόσμο. Τον αγάπησε όλη η Ελλάδα, εκατομμύρια Έλληνες. Είναι η ελάχιστη υποχρέωση σήμερα να τιμήσουμε τη μνήμη του και ό,τι περάσαμε κοντά του, με τη μοναδική του φωνή. Αξέχαστες στιγμές» τόνισε σε δήλωση του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Καλό παράδεισο. Του οφείλουμε αγάπη, σεβασμό και προπαντός πολλές από τις μεγάλες στιγμές που μας χάρισε ο αξέχαστος Βασίλης Καρράς» δήλωσε ο εκλεγμένος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης.

«Σήμερα αποχαιρετούμε ένα τεράστιο καλλιτέχνη και άνθρωπο, τον Βασίλη μας. Όλος αυτός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε εδώ, αποδεικνύει πόσο αγαπητός ήταν» ανέφερε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής.

«Ήρθαμε με συγκίνηση να αποχαιρετήσουμε έναν καλό φίλο και σπουδαίο καλλιτέχνη. Έναν άνθρωπο που τόσα χρόνια στη νύχτα κατάφερε να μείνει φωτεινός, καλός και αγνός. Έναν άνθρωπο γενναιόδωρο και φιλάνθρωπο» δήλωσε ο Κώστας Μακεδόνας, συμπληρώνοντας ότι «δεν θα πάει πουθενά, εδώ θα μείνει».

«Ήμασταν σαν αδέλφια, αυτό θα θυμάμαι από τον Βασίλη. Καλό παράδεισο» είπε η Άντζελα Δημητρίου.

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός στην εξόδιο ακολουθία του Βασίλη Καρρά/GRtimes

Ο Βασίλης Καρράς -το πραγματικό όνομα του ήταν Βασίλειος Κεσογλίδης- υπήρξε ένας εξαιρετικά επιδραστικός καλλιτέχνης, ερμηνευτής μεγάλων επιτυχιών.

Γεννήθηκε στο Κοκκινοχώρι Καβάλας στις 12 Νοεμβρίου 1953 και το 1969, στα δεκαέξι του χρόνια, έκανε την πρώτη του μουσική εμφάνιση στο νυχτερινό κέντρο «Πρόσφυγας» στον Εύοσμο της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Έκανε τεράστιες επιτυχίες στο λαϊκό τραγούδι που υπηρέτησε, με δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι, ενώ ιστορία άφησαν και ντουέτα που έκανε με πολλούς κορυφαίους τραγουδιστές.

Παράλληλα ως συνθέτης και στιχουργός έγραψε τραγούδια για πολλούς τραγουδιστές του ελληνικού τραγουδιού.

Ως μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία του καταγράφηκε ο δίσκος «Μ’ έχεις Κάνει Αλήτη» με πωλήσεις πάνω από 180.000 αντίτυπα, τους στίχους και μουσική του οποίου είχε αναλάβει ο Μιχάλης Ρακιντζής.

Ο Βασίλης Καρράς πέθανε την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου σε ηλικία 70 χρόνων.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό