16.4 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

Από το ποδόσφαιρο, στην εκκλησία – Η… στροφή του Ρομπέρτο Φιρμίνο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Ρομπέρτο Φιρμίνο είναι γνωστός στο ποδοσφαιρικό κοινό ως ένας αρκετά θρήσκος ποδοσφαιριστής όχι μόνο με τον τρόπο που πανηγυρίζει τα γκολ του, αλλά και με το γνωστό τατουάζ του στα ελληνικά όπου αναγράφεται η φράση «ο Θεός είναι μεγάλος». Ο πρώην άσσος της Λίβερπουλ και της εθνικής Βραζιλίας ωστόσο αποφάσισε να δείξει με έναν ακόμα τρόπο την πίστη του.

O 32χρονος επιθετικός εκμεταλλεύτηκε τις διακοπές του στην γενέτειρά του, το Μασεϊό στη Βραζιλία οχι μόνο για να ξεκουραστεί αλλά και για να δημιουργήσει μαζί με τη γυναίκα του μια ευαγγελική εκκλησία. Βέβαια δεν έμεινε μόνο εκεί, αλλά έγινε και ο ίδιος… πάστορας κηρύσσοντας με ιδιαίτερο πάθος το λόγο του Θεού.      

Roberto Firmino has become a pastor in an Evangelical Church founded by himself and his wife ⛪️🙏

The former Liverpool forward has opened the church in his hometown of Maceio in Brazil 🇧🇷 pic.twitter.com/k6GXhh4moa

— SPORTbible (@sportbible) July 9, 2024

Οι ευαγγελιστές χριστιανοί αποτελούν περίπου το 20% του πληθυσμού της Βραζιλίας και έχουν αυξηθεί όλο και περισσότερο. Οι πιστοί στο δόγμα, ωστόσο,  μένουν ανεπηρέαστοι από τις καταγγελίες που γίνονται για τη συμμετοχή των πνευματικών τους αρχηγών σε σκάνδαλα και κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. 

Ο Φιρμίνο πλέον, μετά από μια γεμάτη οκταετία στη Λίβερπουλ αγωνίζεται, όπως και πολλοί άλλοι αστέρες στην Αλ Αχλί της Σαουδικής Αραβίας. Αναμφίβολα ένας από τους πιό αγαπημένους παίχτες της κερκίδας στο Άνφιλντ άφησε το στίγμα του στην περίοδο της αναγέννησης της υπό τις οδηγίες του Γιούργκεν Κλοπ που αποχώρησε φέτος από τον πάγκο της.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό