25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

«Από τους πιο επιδραστικούς ηγέτες»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ χαρακτήρισε τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ως «έναν από τους πιο επιδραστικούς Ευρωπαίους ηγέτες της γενιάς του», λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση του θανάτου του πρώην Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

«Θλίβομαι βαθιά πληροφορούμενη τον θάνατο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Υπήρξε ένας από τους πιο επιδραστικούς Ευρωπαίους ηγέτες της γενιάς του», έγραψε χαρακτηριστικά η Κριστίν Λαγκάρντ σε ανάρτησή της στο Twitter.

«Υπήρξα προσωπικά μάρτυρας της προσήλωσής του στην Ευρώπη, της πνευματικής του συγκρότησης και του πολιτικού του αισθητηρίου. Οι σκέψεις μου απευθύνονται στην οικογένειά του», αναφέρει η Κριστίν Λαγκάρντ που συνοδεύει την ανάρτησή της με μία φωτογραφία των δυο τους χαμογελαστών.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι δρόμοι της Κριστίν Λαγκάρντ και του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε διασταυρώθηκαν πολλές φορές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Όταν η Κριστίν Λαγκάρντ είχε το χαρτοφυλάκιο της υπουργού Οικονομίας του Νικολά Σαρκοζί από το 2007 έως το 2011, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ήταν από το 2009 ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας.

Το 2011, υποστήριξε την ευρωπαϊκή υποψηφιότητα της Λαγκάρντ για τη θέση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της πρώτης της ομιλίας ως επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το 2019, η Κριστίν Λαγκάρντ είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος, ως Γερμανός υπουργός Οικονομικών, είχε επικρίνει πολλές φορές τον ευρωπαϊκό τραπεζικό θεσμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό