19.4 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Από τον Τζον Μπαρνς στον Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ – Δυο εκτελέσεις, 31 χρόνια μετά [vid]

Ειδήσεις Ελλάδα

31 χρόνια είχε να σκοράρει με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας παίκτης της Λίβερπουλ με εκτέλεση φάουλ! Το έπραξε ο δεξιός ακραίος μπακ χαφ της ομάδας του μεγάλου λιμανιού, Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ στον αγώνα της Κυριακής κόντρα στη Φινλανδία. Έτσι έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής των «κόκκινων» που σκοράρει με τη φανέλα της Αγγλίας, με εκτέλεση φάουλ. Ο προηγούμενος που το είχε καταφέρει ήταν ο σπουδαίος άσος του παρελθόντος Τζον Μπαρνς πριν από 31 χρόνια!

Αγέννητος ο Αλεξάντερ-Άρνολντ

Ένα από τα πιο όμορφα, για να μην πούμε το ομορφότερο, γκολ της βραδιάς σημείωσε ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ το βράδυ της Κυριακής (13/10) με αντίπαλο τη Φινλανδία για το Nations League. Ο Άγγλος άσος με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ουσιαστικά «καθάρισε» το παιχνίδι, σε ένα σημείο όπου το σκορ ήταν 0-1 και οι γηπεδούχοι πίεζαν για το τέρμα της ισοφάρισης.

Με το γκολ που σημείωσε ο Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ λοιπόν όχι μόνο έβαλε τις βάσεις για να φτάσει η Αγγλία στη νίκη αλλά έγινε και ο πρώτος ποδοσφαιριστής της Λίβερπουλ, ύστερα από 31 χρόνια που καταφέρνει να βρει δίχτυα με εκτέλεση φάουλ. Μάλιστα για τον Τρεντ Αλεξάντερ-Άρνολντ, ο οποίος διαθέτει ένα καταπληκτικό δεξί πόδι και έχει σημειώσει υπέροχα γκολ και με τη φανέλα της Λίβερπουλ, ήταν το πρώτο φετινό σε όλες τις διοργανώσεις σε εθνικό και συλλογικό επίπεδο.

Trent Alexander-Arnold is the first Liverpool player to score a free-kick for the England men’s senior side since John Barnes vs. the Netherlands in April 1993.

It was worth the wait. 💫 pic.twitter.com/fNDuQfE4wl

— Squawka (@Squawka) October 13, 2024

Ο τελευταίος άσος των «κόκκινων» που είχε πετύχει κάτι ανάλογο ήταν ο Τζον Μπαρνς. Ένας ποδοσφαιριστής που άφησε εποχή με τη Λίβερπουλ κατακτώντας τίτλους στη Μεγάλη Βρετανία ενώ ήταν και για χρόνια βασικό στέλεχος της εθνικής Αγγλίας που έφτασε αρκετά φορές κοντά στην πηγή αλλά δεν κατάφερε να πιει νερό, είτε σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα, είτε σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματος.

Eurokinissi

Ο Μπαρνς στις 28 Απριλίου 1993 στο Γουέμπλεϊ είχε σκοράρει μόλις στο 2ο λεπτό με εκτέλεση φάουλ σε ένα αγώνα με αντίπαλο την Ολλανδία (2-2) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 1994 στα γήπεδα των ΗΠΑ. Μάλιστα η Αγγλία σε εκείνο το ματς είχε προηγηθεί 2-0 αλλά στο τέλος δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ δεν ζούσε καν εκείνη τη χρονιά, αφού γεννήθηκε στο Λίβερπουλ στις 7 Οκτωβρίου 1998.

Παρόμοιες εκτελέσεις με διαφορετικό πόδι

Εάν κάποιος παρατηρήσει προσεκτικά τα βίντεο θα διαπιστώσει πως οι δυο εκτελέσεις είναι παρόμοιες. Μοιάζουν σαν δυο σταγόνες νερό και η μοναδική διαφορά είναι φυσικά πως ο Τζον Μπαρνς εκτελεί με το αριστερό και ο Αλεξάντερ-Άρνολντ με το δεξί. Ωστόσο η πορεία της μπάλας και στις δυο περιπτώσεις είναι παρόμοια, αφού περνά από το τείχος και κατεβαίνει τη στιγμή που πρέπει για να καταλήξει στο «Γ» της εστίας του αντίπαλου τερματοφύλακα. Του Μπαρνς κατέληξε στο αριστερό παραθυράκι και του Αλεξάντερ στο δεξί.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό