27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Από τον καύσωνα στο χαλάζι στη Λάρισα: Σε απόγνωση οι παραγωγοί – «Καταστροφή στο 100%»

Ειδήσεις Ελλάδα

Στις 8 το πρωί «άνοιξαν» οι ουρανοί στην Αγιά Λάρισας, ύστερα από τον παρατεταμένο καύσωνα, ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρξε και χαλαζόπτωση. Μάλιστα, πλημμύρισε προς στιγμή ο δρόμος Λάρισας – Αγιάς σε συγκεκριμένο σημείο.

Βάσει των μετεωρολογικών προγνώσεων, από σήμερα Τρίτη 23 Ιουλίου, έρχονται βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας γενικότερα στην περιοχή της Λάρισας.

Χαρακτηριστικό είναι το βίντεο του Νίκου Σελίνη από τη Σπηλιά Κισσάβου:

Αγιά Λάρισας

Απελπισμένοι οι παραγωγοί στην Αγιά

Καταστροφή υπέστη μεγάλο μέρος των καλλιεργειών στην Αγιάς, με τους αγρότες, που είδαν τους κόπους τους να καταστρέφονται μέσα σε λίγες ώρες, να δηλώνουν αγανακτισμένοι. «Είχαμε σφοδρή χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα οι παραγωγές σε συγκεκριμένες περιοχές να πάθουν ζημιά 100%. Ζητάμε άμεσα απ’ τον ΕΛΓΑ να κάνει εκτίμηση της ζημιάς και να αρχίσουν οι δηλώσεις. Υπάρχει ένα θέμα σε σχέση με το ΟΣΔΕ, πώς θα δηλωθούν και πού. Άμεσα ΟΠΕΚΕΠΕ και ΕΛΓΑ να λύσουν το θέμα και να προχωρήσει η διαδικασία. Ο κόσμος είναι σε απόγνωση», δήλωσε ο πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Αγίας και μέλος της Αγροτικής Ομοσπονδίας Λάρισας, κ. Τάσος Κωστούλας, στην κάμερα του onlarissa.

Ζημιές από το χαλάζι στην Αγιά Λάρισας/onlarissa

Καταστροφή στις καλλιέργειες στην Αγιά Λάρισας/onlarissa

Καταστροφή στις καλλιέργειες από το χαλάζι στην Αγιά Λάρισας/onlarissa
Από καύσωνα σε καταιγίδες – Προειδοποίηση Κολυδά

Για έντονα φαινόμενα που θα παρατηρηθούν ήδη από την Τρίτη κάνει λόγο ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Χ προειδοποιεί τους κατοίκους της κεντρικής, ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης αλλά και της Χαλκιδικής να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κυρίως την Τρίτη 23/07 καθώς ενδέχεται να εκδηλωθούν μπουρίνια.

Παράλληλα, ο κ. Κολυδάς συνιστά ιδιαίτερη προσοχή και για την Πέμπτη 25/07 καθώς προβλέπεται να εκδηλωθούν αντίστοιχα έντονα φαινόμενα και στα βορειοανατολικά της χώρας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό