19.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από τον Ιούλιο σε 8 δόσεις η πληρωμή του φόρου εισοδήματος

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο φόρος εισοδήματος θα αρχίσει να πληρώνεται από τον Ιούλιο σε 8 δόσεις, ενώ η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει από τον Μάρτιο ώστε να διευκολυνθούν οι λογιστές ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα που μίλησε στον ΣΚΑΪ, «οι μειώσεις φόρων που έχουμε κάνει θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα», ενώ αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε ότι θα είναι μειωμένος κατά 50-60 εκατ. ευρώ, δηλαδή μια συνολική μείωση 3%-4% επιπρόσθετα του 22% που ίσχυσε την τελευταία δεκαετία.

«Αναπροσαρμόζουμε τους συντελεστές. Θα επιδιώξουμε να είναι σε περισσότερες δόσεις και να ξεκινήσουμε από τον Μάρτιο την καταβολή», είπε. Επίσης, πρόσθεσε, θα υπάρχει «κόφτης» όπου προκύπτει υπερβολική αύξηση του ΕΝΦΙΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών απέκλεισε επί του παρόντος τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, τονίζοντας ότι η χώρα τρέχει με ένα πρωτογενές έλλειμμα της τάξεως του 7%. «Αυτό σημαίνει ότι οι δαπάνες είναι περισσότερες από έσοδα κατά 13 δισ. ευρώ» είπε.

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, εκτιμάται ότι θα φτάσει περίπου στα 700 ευρώ. 

Ο υπουργός προβληματίζεται, ωστόσο, γιατί η Ελλάδα παραμένει να είναι μια από τις χώρες με το υψηλότερο χρέος στην Ευρώπη.

Τόνισε ότι για τη στήριξη πολιτών έχουν δοθεί 43,3 δισ. πόροι, που αντιστοιχεί στο 1/4 του ΑΕΠ, δηλαδή το τέταρτο υψηλότερο πακέτο παγκοσμίως. Όμως, αυτό είναι πια στο έλλειμμά μας που μετακυλίεται στο χρέος της χώρας, το οποίο είναι το 2ο με 3ο υψηλότερο στην Ευρώπη.

Τέλος, ανέφερε ότι τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας είναι 38 δισ. ευρώ. 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό