31.1 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Από τις 7 Αυγούστου, το PlayStation VR2 γίνεται συμβατό και με το PC σας – Playstation

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελικά οι πληροφορίες των τελευταίων εβδομάδων επιβεβαιώθηκαν, και έτσι ο PC αντάπτορας του PlayStation VR2 είναι πλέον επίσημο προϊόν.

Λίγες μόλις ημέρες μετά την πιστοποίηση που αποκάλυψε ότι η Sony εργαζόταν πάνω στον προσαρμογέα, ο οποίος θα πρόσθετε υποστήριξη PC στο αποκλειστικό VR headset του PS5, η εταιρεία παρουσίασε επίσημα το εξάρτημα. Αυτό θα κυκλοφορήσει στις 7 Αυγούστου και θα κοστίζει 59,99 δολάρια, ανοίγοντας το headset της Sony σε μια μεγαλύτερη αγορά.

Η Ιαπωνική εταιρεία αναφέρει ότι η συσκευή θα υποστηρίζει όλα τα παιχνίδια Steam VR, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων τίτλων όπως το Half-Life: Alyx. Εκτός από το νέο προσαρμογέα, η Sony λέει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα χρειαστούν κι ένα καλώδιο DisplayPort για να μπορέσουν να αναπαράγουν τίτλους Steam στον υπολογιστή τους καθώς (φυσικά) και ένα λογαριασμό στο Steam. Μπορείτε να δείτε τις ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος στον παρακάτω πίνακα.

Σε μια ανάρτηση στο PlayStation blog, η Sony εξηγεί ότι θα υπάρχουν κάποιες διαφορές στα χαρακτηριστικά ανάλογα με το αν παίζετε τα παιχνίδια σας στο PS5 ή στο PC από τη στιγμή που το PS VR2 κατασκευάστηκε αρχικά για το τελευταίο PlayStation.

Έτσι ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά, όπως το HDR, το eye tracking, τα προσαρμοστικά triggers και η απτική ανατροφοδότηση (εκτός από το rumble), δεν είναι διαθέσιμα στα παιχνίδια για PC. Ωστόσο, υποστηρίζονται άλλα κορυφαία χαρακτηριστικά του PS VR2, όπως 4K visuals (2000 x 2040 ανά μάτι), οπτικό πεδίο 110 μοιρών, ανίχνευση αφής με το δάχτυλο, see-through mode, foveated rendering (χωρίς eye tracking) και 3D Audio σε υποστηριζόμενα παιχνίδια.

Η Sony επιβεβαίωσε αρχικά την υποστήριξη PC στη συσκευή τον Φεβρουάριο, η οποία θα επέτρεπε στους κατόχους του PSVR 2 να συνδέσουν τη συσκευή με έναν υπολογιστή για να παίζουν παιχνίδια εκτός PlayStation. Τότε, δεν αποκάλυψε κανένα χρονοδιάγραμμα πέρα από ένα ασαφές “2024”. Η αποκάλυψη έγινε σχεδόν ακριβώς ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του headset για το PS5, κάτι που ίσως έχει άμεση σχέση με τις αναιμικές πωλήσεις του headset.

 

4

1

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό