25.4 C
Athens
Πέμπτη, 12 Σεπτεμβρίου, 2024

Από την Audi ο νέος επικεφαλής σχεδιασμού της Polestar

Ειδήσεις Ελλάδα

Έπειτα από έξι χρόνια στην σουηδική μάρκα, ο Maximilian Missoni αποχωρεί από την Polestar και αφήνει την θέση του στον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού της Audi, Philipp Roemers. Ο Missoni ήταν αυτός που σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό όρισε την σχεδιαστική ταυτότητα της Polestar ενώ η δουλειά του πάνω σε πληθώρα στιλ (βλ. Polestar 3 μεγάλο SUV, Polestar 4 μεσαίο crossover, Polester 5 sedan και Polestar 6 sports car) χάρισε τόσο σε αυτόν όσο και στις δημιουργίες του πολυάριθμα βραβεία. Έφτασε η ώρα για το αντίο όμως, με την εταιρία να μην παρέχει περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με τους λόγους που οδήγησαν στο διαζύγιο και τον ρόλο του επικεφαλής σχεδιασμού στην Polestar θα αναλάβει ο Philipp Roemers.
Ο Roemers ξεκίνησε την καριέρα του ως σχεδιαστής στο Volkswagen Group με καθήκοντα στο design του αμαξώματος για την Volkswagen από το 2005 έως το 2014. Εκείνο το χρονικό διάστημα συνεισέφερε στον σχεδιασμό διάφορων μοντέλων συμπεριλαμβανομένης της 7ης γενιάς του Golf ενώ φεύγοντας από την Volkswagen, ο Roemers μετακόμισε στην Audi όπου ηγήθηκε μίας ομάδας η οποία σχεδίασε τα A3, A6 και Q8. Ο Γερμανός  βοήθησε και στον σχεδιασμό των e-tron και e-tron GT, οπότε γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σχεδιασμού ενός αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, ανεξαρτήτως στιλ αμαξώματος.

“Η μοντέρνα προσέγγιση του Philipp στον σχεδιασμό αυτοκινήτων και η εμπειρία από την κατηγορία των πολυτελών μοντέλων επιδόσεων θα μας υποστηρίξει καθώς κάνουμε το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της γκάμας μας.”
Δήλωσε ο επικεφαλής της σουηδικής μάρκας, Thomas Ingenlath. Ο προκάτοχος του Roemers, Maximilian Missoni, έκανε την δύσκολη δουλειά αφού υπό την δική του ηγεσία μεγάλωσε η γκάμα της Polestar και υπό την δική του ηγεσία διαμορφώθηκε η ταυτότητα της όμως αυτό δεν κάνει το έργο του Roamers ευκολότερο. Αυτός θα αναλάβει τον σχεδιασμό της επόμενης γενιάς του Polestar 2 όπως και τα facelift των υπόλοιπων μοντέλων και αυτό είναι μονάχα ένα σκέλος της δουλειάς που έχει μπροστά του. Ακόμα δυσκολότερη είναι η διαμόρφωση μίας φιλοσοφίας καθώς θεωρούμε δεδομένο ότι κάθε αρχισχεδιαστής θέλει να αφήσει το αποτύπωμα του και όχι απλά να βασιστεί στην δουλειά κάποιου άλλου. Ανυπομονούμε λοιπόν να δούμε τα πρώτα δείγματα γραφής του Philipp Roemers στην Polestar ακόμα και αν αυτά αργήσουν λίγο…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό