17.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Από Μάρτιο οι φορολογικές δηλώσεις ο στόχος της ΑΑΔΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γ. Πιτσιλής, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «Law Forum on Taxation» αναφέρθηκε σε διάφορα ζητήματα σχετικά με τη λειτουργία της Αρχής, την επικοινωνία με τους πολίτες, τις φετινές φορολογικές δηλώσεις αλλά και τις προσπάθειες που γίνονται για αναβάθμιση των υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε, πάνω από το 85% των αιτημάτων που απεστάλησαν με email στην ΑΑΔΕ έχουν διεκπεραιωθεί και τα υπόλοιπα είναι σε εξέλιξη, σε λίγες ημέρες ξεκινούν τα ψηφιακά ραντεβού και έρχεται σημαντική αναβάθμιση των τηλεφωνικών υποδομών εξυπηρέτησης.

Όσον αφορά τις πληρωμές που έχουν «περάσει» μέσα από την ΑΑΔΕ, 9 δις ευρώ από το myBusinessSupport, 784 εκατ. για μειώσεις ενοικίων, για την Κρατική Αρωγή 45,5 εκατ. και 113 εκατ. έχουν συμψηφιστεί στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών.

Μετά την αναφορά του στην πλατφόρμα mydata και την εμφάνιση της νέας σελίδας myaade, αναφέρθηκε στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν οι λογιστές στην ολοκλήρωση των φετινών φορολογικών δηλώσεων και όσον αφορά στο αίτημα που έχει διατυπωθεί για να ανοίγει η υποβολή των δηλώσεων σε προκαθορισμένο χρόνο και να υπάρχει επαρκής χρόνος για την έγκαιρη ολοκλήρωση, η ΑΑΔΕ αναλαμβάνει πρωτοβουλία και αν δεν χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση, να έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες από την Αρχή και τους φορείς που στέλνουν στοιχεία μέχρι τέλος Φεβρουαρίου ώστε η υποβολή να ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Για τη φορολογική ενημερότητα θα ξεκινήσει σε σύντομο διάστημα διαβούλευση για νέο πλαίσιο χορήγησης.

Δείτε το σχετικό :

Βλέπε και σχετική είδηση του κόμβου «ΟΕΕ: Πρωτοβουλία για την έγκαιρη υποβολή των φορολογικών δηλώσεων»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό