26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Από καρκίνο των οστών έπασχε η βασίλισσα; Ο ρόλος του Boris Johnson στο Megxit

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμα ένα βιβλίο που «καίει» το Παλάτι. Η βιογραφία Unleashed του Boris Johnson, κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου και τα κεφάλαια που έχουν γίνει ήδη γνωστά «καίνε» το Παλάτι.

Το Unleashed του Boris Johnson, κυκλοφορεί στις 10 Οκτωβρίου 2024 αλλά ήδη το Παλάτι είναι σε αναβρασμό.

Βλέπεις, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας παραβίασε το βασιλικό πρωτόκολλο και ισχυρίστηκε στα επερχόμενα απομνημονεύματά του ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ έπασχε από καρκίνο των οστών πριν από το θάνατό της.

Καρκίνος ή γηρατεία; Ποια η αιτία θανάτου της βασίλισσας;

Στο βιβλίο, το οποίο βγαίνει στα ράφια στις 10 Οκτωβρίου και κομμάτι του δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα στην εφημερίδα Daily Mail, ο Boris θυμήθηκε τις τελευταίες ημέρες της Ελισάβετ.

Ο Johnson παραιτήθηκε επίσημα μόλις δύο ημέρες πριν από το θάνατο της Ελισάβετ, τον Σεπτέμβριο του 2022, και στα χρόνια που πέρασαν, υπήρξαν διάφορες εικασίες για το πώς ακριβώς πέθανε η βασίλισσα.

Το νέο άγαλμα της βασίλισσας Ελισάβετ διχάζει τα social media και γίνεται viral, αλλά όχι για καλό

Αυτό που γνωρίζουμε από το πιστοποιητικού θανάτου της βασίλισσας, είναι πως αιτία θανάτου ορίζεται το γήρας αλλά ο Boris αποκαλύπτει πως η Elizabeth έδινε μάχη με τον καρκίνο:

«Ήξερα για περίπου ένα χρόνο ή και περισσότερο ότι Ελισάβετ είχε μια μορφή καρκίνου των οστών και οι γιατροί της ανησυχούσαν ότι ανά πάσα στιγμή θα μπορούσε να επιβαρυνθεί».

Ο Τζόνσον δεν είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που αναπολεί τη ζωή του, τον χρόνο του στην εξουσία και τις αλληλεπιδράσεις του με την αείμνηστη βασίλισσα σε αυτοβιογραφία. Οι πρώην Βρετανοί ηγέτες Τόνι Μπλερ, Γκόρντον Μπράουν και Ντέιβιντ Κάμερον το έκαναν όλοι, αλλά μόνο με αναφερόμενοι σε γενικότητες και χωρίς να αναφέρονται σε τέτοιες ζωηρές λεπτομέρειες με τον Τζόνσον.

https://www.instagram.com/p/DADXylesNTO/

Το Μπάκιγχαμ εφαρμόζει μια πολιτική στην οποία δεν σχολιάζοντα βιβλία που κυκλοφόρησαν σχετικά με τη βασιλική οικογένεια και ως εκ τούτου δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει τους ισχυρισμούς του Τζόνσον.

Ο Τζόνσον, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός μεταξύ 2019 και 2022, θυμάται στο βιβλίο του τότε που ταξίδεψε στη Σκωτία, στον πύργο της βασίλισσας του Balmoral για το συνηθισμένο ακροατήριο και για την παραίτησή του. Κατά την άφιξή του, θυμάται ότι τον υποδέχτηκε ο ιδιωτικός γραμματέας της βασίλισσας ο οποίος του εξήγησε ότι η υγεία της Ελισάβετ- 96 ετών όταν έφυγε από τη ζωή- είχε επιδεινωθεί σημαντικά μέσα το καλοκαίρι.

Αναπολώντας την τελευταία φορά που κάθισε μαζί με την Ελισάβετ στο σαλόνι της ο Τζόνσον είπε ότι κατάλαβε την προειδοποίηση που είχε κάνει ο γραμματέας της:

«Έμοιαζε χλωμή, ήταν καμπουριασμένη και είχε σκούρες μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανότατα από σταγόνες ή ενέσεις αλλά το μυαλό της ήταν εντελώς άθικτο από την ασθένειά της, και από καιρό σε καιρό στη συζήτησή μας εξακολουθούσε να αστράφτει αυτό το υπέροχο λευκό χαμόγελο με την ξαφνική ομορφιά του που σου ανέβαζε τη διάθεση».

Ο Τζόνσον περιέγραψε το εβδομαδιαίο ακροατήριο του πρωθυπουργού με τη μονάρχη ως «προνόμιο» και «βάλσαμο» και τόνισε:

«Μπορεί να ακούγεται άσχημο αλλά αυτή η πίστη, όσο πρωτόγονη κι αν φαίνεται, εξακολουθεί να βρίσκεται στην καρδιά του συστήματός μας.

Χρειαζόμαστε κάποιον ευγενικό και σοφό και πάνω από την πολιτική, για να προσωποποιήσει ό,τι είναι καλό στη χώρα μας. Εκείνη έκανε αυτή τη δουλειά υπέροχα».

Η αείμνηστη βασίλισσα δεν μοιράστηκε ποτέ προσωπικά ιατρικά στοιχεία με το κοινό. Όσοι έχουν εργαστεί στο Παλάτι ως βοηθοί εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι τα μέλη της οικογένειας έχουν το ίδιο δικαίωμα στο ιατρικό απόρρητο με οποιονδήποτε άλλο.

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η Kate Middleton, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, έχουν απορρίψει την τάση και είναι πιο ανοιχτοί σχετικά με την υγεία τους. Οι δυο τους έχουν μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τις δικές τους διαγνώσεις καρκίνου και το ταξίδι της ανάρρωσής τους.

Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις, επέλεξαν να μην αποκαλύψουν τη συγκεκριμένη μορφή καρκίνου που αντιμετωπίζει ο καθένας. Όταν πιέστηκαν, άτομα από το Παλάτι είπαν απλά ότι τόσο ο Κάρολος όσο και η Kate ήθελαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους για να ευαισθητοποιήσουν το κοινό.

H απέλπιδα προσπάθεια του Boris να κρατήσει τον Harry στη Βρετανία

Και ο Μπόρις δεν σταματά εκεί τις αποκαλύψεις για το Παλάτι, τονίζοντας πως πήρε μέρος σε μια προσπάθεια της τελευταίας στιγμής με σκοπό να αποθαρρύνει τον πρίγκιπα Harry να εγκαταλείψει τη βασιλική του ζωή στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι δύο άντρες είχαν μια συνομιλία στο περιθώριο μιας επενδυτικής συνόδου κορυφής Ηνωμένου Βασιλείου-Αφρικής στο Λονδίνο τον Ιανουάριο του 2020, σύμφωνα με το βιβλίο Unleashed, τα απομνημονεύματα που κυκλοφόρησαν στη Daily Mail.

Η συνομιλία που έγινε χωρίς βοηθούς, έλαβε χώρα σε μια περίοδο τεράστιου ενδιαφέροντος για τον Harry και τη ρήξη του με τη βασιλική οικογένεια, με τη συνάντηση με τον Τζόνσον να έρχεται την επόμενη μέρα μετά από μια ομιλία στην οποία ο πρίγκιπας είχε πει ότι «δεν είχε άλλη επιλογή» παρά να παραιτηθεί από τα καθήκοντά του.

Ο Τζόνσον, σύμφωνα με τα αποσπάσματα που κυκλοφόρησαν μέχρι στιγμής, φαίνεται να έχει προχωρήσει σε μια προσπάθεια να πείσει τον πρίγκιπα να αλλάξει γνώμη – με την υπόδειξη ότι ενεργούσε για λογαριασμό του Παλατιού και της Κυβέρνησης.

«Ήταν γελοίο, όταν με έκαναν να προσπαθήσω να πείσω τον Χάρι να μείνει. Μια εντελώς απελπιστική στιγμή και συνομιλία».

Αυτή η συνάντηση, μεταξύ των δύο αντρών φαίνεται να αποκαλύπτει μια απροσδόκητη επικάλυψη μεταξύ του πολιτικού και του βασιλικού κόσμου και προσθέτει μια άλλη διάσταση στο πώς οι Sussexes έφυγαν από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εκδήλωση αφορούσε τις επενδύσεις του Ηνωμένου Βασιλείου στην Αφρική και υπήρχε κοινό ενδιαφέρον για τη βελτίωση της εκπαίδευσης στην Αφρική – με τον Πρίγκιπα Χάρι να συμμετέχει σε φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Λεσότο και τόσο η Μέγκαν όσο και ο Τζόνσον υποστήριξαν τη σημασία της πρόσβασης στην εκπαίδευση για τα κορίτσια.

Δεν είναι κάτι που αναφέρεται στην ταινία τους στο Netflix ή στα απομνημονεύματα του ίδιου του Harry.

Από το οικογενειακό αυτό δράμα που εξελίχτηκε όσο εξλισσόταν και η επενδυτική σύνοδο κορυφής στην Αφρική, καταλαβαίνουμε πως ο Harry εκείνη τη βραδιά πέταξε οριστικά προς την νέα του ζωή στον Καναδά τότε ενώ ο πρίγκιπας Γουίλιαμ παρέθετε δεξίωση για τους καλεσμένους της συνόδου κορυφής εκείνο το βράδυ στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό