24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Απότομη αύξηση των θανάτων παιδιών από στρεπτόκοκκο Α’

Ειδήσεις Ελλάδα

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται στα κρούσματα της λοίμωξης του στρεπτόκοκκου τύπου Α’ ενώ παράλληλα έχουν καταγραφεί και θάνατοι παιδιών σε πολλές χώρες.

Οι επιστήμονες αποδίδουν την έξαρση του στρεπτόκοκκου στις επιπτώσεις της καραντίνας, καθώς το ανοσοποιητικό σύστημα των ανθρώπων έχει αποδυναμωθεί κυρίως στους ευαίσθητους οργανισμούς. Δεν πρέπει να παραλειφθεί και το γεγονός ότι έχει ευνοηθεί η εξάπλωση των κοινών ιών όπως αυτού της γρίπης.

15 θάνατοι παιδιών στη Βρετανία

Ο αριθμός των παιδιών που πέθαναν από στρεπτόκοκκο τύπου Α‘ στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται σε 15 στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα μάλιστα, με την Υπηρεσία Προστασίας Υγείας της χώρας (HSA) τα 13 παιδιά σημειώθηκαν στην Αγγλία, το ένα στην Ουαλία και ακόμη ένα στην Βόρεια Ιρλανδία.

Γαλλία: Ασυνήθιστη αύξηση

Οι αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν ασυνήθιστη αύξηση, καλώντας τους πολίτες να είναι σε επιφυλακή.

Δυο θάνατοι στην Ισπανία

Στην Ισπανία ανακοινώθηκε ο θάνατος δύο παιδιών ύστερα από λοιμώξεις του αναπνευστικού με βακτήριο του στρεπτόκοκκου Α’. Μάλιστα οι αρχές ανακοίνωσαν μελέτη για πιθανή αύξηση των σοβαρών κρουσμάτων ύστερα από αυτά που καταγράφηκαν σε Γαλλία και Βρετανία. Οι θάνατοι αυτοί καταγράφηκαν ο ένας στις 2 Δεκεμβρίου και ο άλλος στις 25 Οκτωβρίου. Τα κρούσματα στο σύνολό τους έχουν φτάσει τα 16.

Πώς μεταδίδεται  ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α;

Ο στρεπτόκοκκος της ομάδας Α μεταδίδεται μέσω στενής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο μέσω του βήχα και του φτερνίσματος ή από μια πληγή. Κάποιοι άνθρωποι είναι πιθανό να φέρουν τα βακτήρια χωρίς να αισθάνονται αδιαθεσία ή να παρουσιάζουν συμπτώματα κάποιας λοίμωξης και παράλληλα να μπορούν να τα μεταδώσουν. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι πολύ μεγαλύτερος όταν ένα άτομο έχει συμπτώματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό