24.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόστολος Λύτρας: Η σύζυγός του ενεργοποίησε το panic button στο ΑΤ Ομονοίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο Α.Τ. Ομονοίας βρέθηκε πριν από λίγο η σύζυγός του Απόστολου Λύτρα προκειμένου να ενεργοποιήσει το panic button που της έχει ήδη εγκαταστήσει αξιωματικός από το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας.

Μάλιστα, η Σοφία Πολυζωγοπούλου που βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, φυλάσσεται από περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ., καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, γιατί φοβάται, όπως έχει δηλώσει η ίδια.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, η δικηγόρος εξομολογήθηκε ότι είναι άσχημα, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. «Είμαι χάλια και σωματικά και ψυχικά. Προσπαθώ να διαφυλάξω και τη σωματική και την ψυχική μου υγεία. Τα πράγματα έχουν πάρει τον δρόμο τους. Δεν είμαι καλά. Πώς να είμαι καλά; Δεν γινόταν άλλο», είπε.

Πώς λειτουργεί το Panic Button

Με το πάτημα ενός απλού κουμπιού στο κινητό της τηλέφωνο, μία γυναίκα που διατρέχει σοβαρό κίνδυνο μπορεί να ενημερώσει άμεσα και με ασφάλεια την Αστυνομία. Η εφαρμογή λειτουργεί ως σιωπηλός συναγερμός, καθώς ο θύτης δεν αντιλαμβάνεται την ειδοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας από το θύμα. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η χρήση του Panic Button μειώνει τον χρόνο ενημέρωσης των Αρχών για το περιστατικό.

Η εφαρμογή (app) χορηγείται από τα Αστυνομικά Τμήματα και τα Συμβουλευτικά Κέντρα του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Ποια είναι η Σοφία Πολυζωγοπούλου

Η Σοφία Πολυζωγοπούλου είναι δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κι έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα Κοινωνιολογίας του Δικαίου. Είναι μέλος της Ένωσης Ποινικολόγων Ελλάδος και της Ένωσης Ποινικολόγων και Μαχόμενων Δικηγόρων, αλλά και επιστημονικός συνεργάτης στον Επιστημονικό Όμιλο Νέων Πολιτικών Επιστημόνων. Έχει ασχοληθεί με τα κοινά στον τόπο καταγωγής της, την Αμαλιάδα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η 37χρονη δικηγόρος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την έμφυλη βία και έχει ασχοληθεί με την εξάλειψη της βίας σε βάρος παιδιών καθώς και με την παραβατικότητα ανηλίκων. Η ίδια είναι νομικός σύμβουλος στη Στέγη Κακοποιημένων Γυναικών.

Ο Απόστολος Λύτρας και η Σοφία Πολυζωγοπούλου έχουν μαζί μια κόρη, επτά ετών, ενώ ο ποινικολόγος έχει και δυο μεγαλύτερες κόρες από τον προηγούμενο γάμο του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό