30.2 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόστολος Λύτρας: Ακόμη μια νύχτα στον Κορυδαλλό – Ζήτησε πρόσβαση στη βιβλιοθήκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Ακόμη μια νύχτα πίσω από τα κάγκελα στις φυλακές Κορυδαλλού πέρασε ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας, μετά την προφυλάκισή του αφού κρίθηκε πως παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν μετά τον άγριο ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Στις φυλακές Κορυδαλλού βρέθηκε την Παρασκευή 21/6 η πρώην σύζυγος του Απόστολου Λύτρα μαζί με τις δύο κόρες του, στο πλαίσιο του επισκεπτηρίου για τον ποινικολόγο. Μαζί τους είχαν μία μαύρη βαλίτσα με ρούχα, προσωπικά αντικείμενα του ποινικολόγου και βιβλία.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο γνωστός ποινικολόγος και δικηγόρος ζήτησε να του παρέχουν πρόσβαση στη βιβλιοθήκη των φυλακών προκειμένου να περνάει τον χρόνο του.

Μάλιστα, αίτηση αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσει εντός των επόμενων δέκα ημέρων ο Απόστολος Λύτρας, η αίτηση, όμως, δεν θα κατατεθεί, στην Ανακρίτρια, αλλά στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο θα την κρίνει με βούλευμά του.

Δύο πειθαρχικές ποινές στον Απόστολο Λύτρα

Την ίδια ώρα εκτός από τις τις ποινικές διώξεις ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας βρίσκεται αντιμέτωπος και με δύο πειθαρχικές ποινές από τον δικηγορικό σύλλογο αναφορικά με δηλώσεις στις οποίες έχει προβεί σε εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις.

Οι πειθαρχικές αποφάσεις ελήφθησαν πρόσφατα και αναμένεται το αμέσως προσεχές διάστημα να επιδοθούν στον προφυλακισμένο ποινικολόγο.

Αφορούν στις υποθέσεις του θανάτου του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη και του βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης της 12χρονης από τον Κολωνό.

Αναλυτικά, στην περίπτωση του θανάτου του 16χρονου, Απόστολος Λύτρας σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για προσπάθεια συγκάλυψης, ενώ για τη 12χρονη είχε χαρακτηρίσει προκλητική την πρόταση της εισαγγελέως.

Με τις δύο πειθαρχικές αποφάσεις έχουν επιβληθεί ξεχωριστά για κάθε υπόθεση: 1) επίπληξη και 2) χρηματική ποινή. Οι χρηματικές ποινές κυμαίνονται από 3.000 έως 5.000 ευρώ κατά περίπτωση.

Οι πειθαρχικές έρευνες για τις δύο αυτές υποθέσεις ξεκίνησαν από τα πειθαρχικά όργανα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά τις δηλώσεις του Απόστολού Λύτρα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι οποίες ανατρέχουν σε μεταγενέστερο χρόνο βάθους έξι μηνών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό