21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Απόπειρα κατά Τραμπ: Ο ύποπτος είχε αφήσει σημείωμα με τις προθέσεις του

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημείωμα στο οποίο έδινε στίγμα των προθέσεών του να δολοφονήσει τον Ντόναλντ Τραμπ εντόπισαν οι αρχές των ΗΠΑ. Πρόκειται για στοιχείο που ενοχοποιεί τον συλληφθέντα Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών.

Την είδηση αποκάλυψε το CNN. Στα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν τη Δευτέρα (23/09), οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η επιστολή παραδόθηκε στο σπίτι ενός μάρτυρα αρκετούς μήνες πριν από το περιστατικό της 15ης Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα. Ο Ράιαν Ρουθ, 58 ετών, αναμένεται να παρουσιαστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Φλόριντα αργότερα τη Δευτέρα.

«Αυτή ήταν μια απόπειρα δολοφονίας κατά του Ντόναλντ Τραμπ», αναφέρει το σημείωμα. Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι η επιστολή παραδόθηκε στο σπίτι ενός μάρτυρα αρκετούς μήνες πριν από το περιστατικό της 15ης Σεπτεμβρίου στη Φλόριντα.Ο Ryan Routh, 58 ετών, αναμένεται να εμφανιστεί σε ομοσπονδιακό δικαστήριο αργότερα τη Δευτέρα (23/09) και ενδέχεται να αντιμετωπίσει περαιτέρω κατηγορίες. Μέχρι στιγμής αντιμετωπίζει δύο ομοσπονδιακές κατηγορίες για εγκλήματα περί όπλων.Το προγραμμένο σημείωμα φαίνεται να προλαμβάνει μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας. Απέτυχα. Προσπάθησα για το καλύτερο και του έδωσα ό,τι καλύτερο μπορούσα», γράφει.

Τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν από τους εισαγγελείς για την υποστήριξη της συνεχιζόμενης προφυλάκισης του Ρουθ ανέφεραν ότι ένα κουτί που περιείχε την επιστολή – καθώς και πυρομαχικά, οικοδομικά υλικά, εργαλεία και τέσσερα τηλέφωνα, παραδόθηκαν στο σπίτι του ανώνυμου μάρτυρα πριν από το συμβάν.

Ο Ράιαν Ρουθ κρατείται στη φυλακή από τη σύλληψή του στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν η αστυνομία λέει ότι εθεάθη με ένα τουφέκι τύπου SKS μέσα σε φυλλώματα κοντά στο κλαμπ του γκολφ του Τραμπ στο West Palm Beach. Τα δικαστικά έγγραφα αναφέρουν επίσης ότι είχε 11 φυσίγγια στο περιστατικό, ένας από τους οποίους ήταν θάλαμος στο τουφέκι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό