23.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόλυτος κυρίαρχος ο Φερστάπεν αν και ξεκίνησε από την 14η θέση

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλο και πιο κοντά στο δεύτερο σερί πρωτάθλημα

Αν υπήρχε μία αμφιβολία για το αν ο Μαξ Φερστάπεν, χάρη και στα λάθη που έκανε η Ferrari ως τώρα, θα κατακτήσει και το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 έφυγε στο Βέλγιο, όπου ο οδηγός της Red Bull ξεκίνησε από τη 14η θέση και με εκπληκτικό ρυθμό προσπέρασε τους πάντες και πήρε τη νίκη, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να ανοίξει κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του.

Ο αγώνας άρχισε με τον Σάινθ να κρατάει την 1η θέση και τον Πέρεζ να πέφτει στην 5η, πίσω από τον Αλόνσο και τις δύο Mercedes. Ο Ισπανός, μάλιστα είχε επαφή με τον Χάμιλτον, ο οποίος εγκατέλειψε στον 5ο γύρο, για να ακολουθήσουν τα ατυχήματα των Λατίφι – Μπότας και η είσοδος του safety car. Εκείνη τη στιγμή ο Φερστάπεν, ο οποίος είχε ξεκινήσει απο τη 14η θέση, ήταν 8ος και στη συνέχεια ήταν απλά απολαυστικός, ανεβάζοντας συνεχώς τον ρυθμό και κερδίζοντας θέσεις.

Η απόφαση της Ferrari να καλέσει για αλλαγή ελαστικών τον Σάινθ στον 12ο γύρο είχε ως αποτέλεσμα ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής να ανέβει στην 1η θέση και από εκεί και πέρα έκανε… περίπατο, αφού κανείς δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον ρυθμό του.

Έτσι, πήρε τη νίκη, με τον ομόσταβλο Πέρεζ να τερματίζει στη 2η θέση και τον Σάινθ να ακολουθεί στην 3η, ενώ ο Λεκλέρκ δέχθηκε ποινή για αυξημένη ταχύτητα στα pit και τελικά τερμάτισε στην 6η, με συνέπεια να βλέπει πλέον στη βαθμολογία τον Φερστάπεν με… κυάλια.

Αναλυτικά η πρώτη 10άδα:

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό