18.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απόλλων Σμύρνης–Καβουσανός: «Να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται.Αν μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τη Γαλατασαράι θα κοντραριστεί ο Απόλλων Σμύρνης για το «εισιτήριο» στα ημιτελικά του Challenger Cup και άπαντες στις τάξεις της ομάδας ανυπομονούν για τον πρώτο ευρωπαϊκό τους αγώνα στο νέο τους «σπίτι».

Η κλήρωση της Προημιτελικής φάσης πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού Super Cup μεταξύ της Προ Ρέκο και της Σαμπαντέλ, αναδεικνύοντας ως αντίπαλο της «ελαφράς ταξιαρχίας» την Γαλατασαράι. Ο πρώτος προημιτελικός θα γίνει στις 25 Ιανουαρίου στο Σεράφειο, σηματοδοτώντας τον ιστορικό πρώτο εντός έδρας ευρωπαϊκό αγώνα του Απόλλωνα Σμύρνης, ενώ ο δεύτερος στις 8 Φεβρουαρίου στην Κωνσταντινούπολη.  

Στους άλλους Προημιτελικούς κληρώθηκαν τα ζευγάρια ΕΝΚΑ Κωνσταντινούπολης – Χετ Ραβέιν (Ολλανδία), Λούντβισμπουργκ (Γερμανία) – Τεράσα  (Ισπανία) και Τενερίφη Εντσέιντε (Ισπανία) – Κόζιτσε (Σλοβακία).

Στόχος του Απόλλωνα Σμύρνης είναι η πρόκριση στα ημιτελικά με τους παίκτες του Νίκου Δεληγιάννη να είναι αποφασισμένοι να «παλέψουν» ώστε να τον κάνουν πραγματικότητα.

Ο νεαρός τερματοφύλακας τους Απόλλωνα, Βασίλης Καβουσανός σημείωσε σχετικά:

«Καταρχάς είναι σημαντικό ότι προκριθήκαμε στα Προημιτελικά και θα δώσουμε ευρωπαϊκό αγώνα στην έδρα μας, που θα είναι και ο πρώτος στην ιστορία της ομάδας μας στη δική της πισίνα. Στοχεύουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται. Αν μπορούμε να φτάσουμε στον τελικό, να φτάσουμε στον τελικό. Προετοιμαζόμαστε τώρα για το πρωτάθλημα, αλλά έχουμε στο νου μας και την Ευρώπη, που είναι στις αρχές του ερχόμενου χρόνου. Σίγουρα θέλουμε να περάσουμε στα ημιτελικά, που είναι και ο πρώτος στόχος που καλούμαστε, πλέον, να πετύχουμε στο Challenger Cup. Στα δύο παιχνίδια με τη Γαλατά θα τα δώσουμε όλα για την πρόκριση, καθώς, όπως, είπα θέλουμε να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Ο 21χρονος πορτιέρο διανύει την 4η σεζόν του με το κυανόλευκο σκουφάκι, και μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος apollonwaterpolo.gr για την έως τώρα πορεία της σε Ελλάδα και Ευρώπη:

«Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε και τα Χανιά, αυτό κρατάμε στο τέλος, και συνεχίζουμε με το απόλυτο των νικών. Έτσι θέλουμε να πορευτούμε και στη συνέχεια. Έχουμε μπροστά μας δύο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια με ΠΑΟΚ (23/11) και Βουλιαγμένη (26/11) και θα προσπαθήσουμε να δείξουμε και στα δύο ένα πολύ καλό πρόσωπο και να πάρουμε θετικά αποτελέσματα. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος στο Πρωτάθλημα, οι στόχοι του Απόλλωνα είναι και φέτος υψηλοί και θέλουμε να τους επιβεβαιώσουμε μέσα στο νερό».

Ενώ όταν ρωτήθηκε για το βασικό… όπλο αυτής της ομάδας ο Βασίλης Καβουσάνος τόνισε με νόημα:

«Δεν θέλω να αποκαλύψω μυστικά και τακτικές (σ.σ. γέλια). Είμαστε μια πολύ δεμένη ομάδα κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο, χαιρόμαστε να παίζουμε ο ένας για τον άλλον. Σε κάθε ματς ο καθένας προσπαθεί να δώσει τον καλύτερό του εαυτό και ο καθένας από εμάς στηρίζει τον άλλο. Αυτό είναι το πιο δυνατό μας στοιχείο. Και στα καλά και στα άσχημα είμαστε όλοι μαζί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό