21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Απροσδόκητη αύξηση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας

Ειδήσεις Ελλάδα

REUTERS/Bryan Woolston

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα, ενισχυμένος από τις αυξήσεις στην Καλιφόρνια και τη Βιρτζίνια, αλλά η υποκείμενη τάση παρέμεινε συνεπής με μια σταθερά ανακάμψιμη αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο σε ένα μήνα, ανέφερε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.

Η δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία αύξηση των αιτήσεων για άνεργους που ανέφερε το υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη προβλημάτισε τους οικονομολόγους. Μερικοί «έδειξαν» τις πυρκαγιές στην Καλιφόρνια, ενώ άλλοι κατηγόρησαν τον τυφώνα Άιντα, ο οποίος κατέστρεψε την υπεράκτια παραγωγή ενέργειας των ΗΠΑ στα τέλη Αυγούστου. Δεν υπήρχε καμία πεποίθηση ότι οι συνεχιζόμενες μολύνσεις COVID-19, που προκλήθηκαν από την εξαιρετικά μεταδοτική παραλλαγή του κορωνοϊού Delta, ήταν ένας παράγοντας.

Οι αρχικές αιτήσεις για κρατικά επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν 16.000 σε εποχικά προσαρμοσμένες 351.000 για την εβδομάδα που έληξε στις 18 Σεπτεμβρίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει 320.000 αιτήσεις για την τελευταία εβδομάδα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό