18.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποψιλώνονται πάρκα και δάση για να εγκατασταθούν αντιαεροπορικά συστήματα

Ειδήσεις Ελλάδα

Τουλάχιστον τρεις εκτάσεις πάρκων και προστατευόμενων δασών στην Μόσχα αποψιλώνονται για να εγκατασταθούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με τον ιστότοπο ερευνητικής δημοσιογραφίας The Insider.

Μια εκ των τριών αυτών εκτάσεων βρίσκεται στην επικράτεια των πειραματικών αγρών της Ακαδημίας Αγροτικής Οικονομίας της Μόσχας, Τιμιριάζεφ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των δημοσιογράφων ερευνητών, στην έκταση αυτή έχουν εγκατασταθεί αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και συστήματα ραντάρ 92N6Е και 96L6Е.

Η δεύτερη έκταση βρίσκεται στο προστατευόμενο πάρκο «Λοσίνιι όστραβ». Οι τοπικές αρχές απαντώντας στην αγανάκτηση των κατοίκων και περιβαλλοντολόγων δήλωσαν ότι η κατασκευή των στρατιωτικών εγκαταστάσεων σχετίζεται με τη «διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας». Στην έκταση αυτή όπως και στην έκταση της Ακαδημίας Τιμιριάζεφ, τα συστήματα πυραύλων επιφανείας-αέρος S-400 και τα συστήματα ραντάρ 92N6E εγκαθίστανται σε απόσταση αρκετών εκατοντάδων μέτρων από συγκροτήματα κατοικιών.

Η τρίτη έκταση που επελέγη στην τοποθεσία Πετσάτνικι, είναι μια έκταση 1.000 στρεμμάτων μπροστά από τον προστατευόμενο –μουσειακό χώρο Κολόμενσκογιε. Οι εργασίες για την εγκατάσταση των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ξεκίνησαν δίπλα από την εκκλησία της Ανάληψης, που έχει συμπεριληφθεί στο κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

«Είμαστε όλοι σοκαρισμένοι. Και εσείς δεν κάνετε τίποτα. Στους κατασκευαστές έδωσαν ένα μήνα για να τα καλύψουν  όλα με τσιμέντο. Εδώ θα τοποθετηθούν συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας», δήλωσαν άνδρες της τοπικής αστυνομίας σε μια κάτοικο της περιοχής. Η ίδια ήθελε να καλέσει την αστυνομία, αλλά της είπαν να μην ενοχλεί. «Δεν καταλαβαίνετε πού παίρνονται αυτές οι αποφάσεις;» είπε στην κάτοικο ο αστυνομικός.

Όπως επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι του ιστότοπου, οι αρχές της πόλης και οι δημοτικές αρχές εξακολουθούν να σιωπούν, παρά τις εκατοντάδες επιστολές διαμαρτυρίας που στέλνουν οι κάτοικοι. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας επίσης δεν σχολίασε τις πληροφορίες για την ανάπτυξη συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας στην επικράτεια της Μόσχας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό