20.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Αποχωρεί ο Tavares από την ηγεσία της Stellantis!

Ειδήσεις Ελλάδα

Πριν από δύο εβδομάδες μόλις, η Stellantis είχε ανακοινώσει ότι ξεκινά την διαδικασία εύρεσης του επόμενου CEO της. Η κατάσταση στον γιγαντιαίο όμιλο δεν είναι η καλύτερη δυνατή καθώς ναι μεν η πορεία κάποιων εταιριών είναι η αναμενόμενη και παρουσιάζουν κέρδη αλλά και προοπτικές για το μέλλον αλλά από την άλλη, άλλες εταιρίες δεν αποδίδουν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους. Κάτι πρέπει να αλλάξει λοιπόν και η Stellantis έχει ξεκινήσει εδώ και λίγο καιρό την αναζήτηση του ανθρώπου που θα την οδηγήσει στην επιτυχία στην μετά-Tavares εποχή καθώς άσχετα με ό,τι δήλωνε ο πρόεδρος του ομίλου, John Elkann, σχετικά με μία πιθανή παραμονή του Carlos Tavares και μετά τη λήξη του τρέχοντος συμβολαίου του το 2026, αυτό δεν πρόκειται να συμβεί.
Η Stellantis επιβεβαίωσε το γεγονός ότι ο Carlos Tavares θα αποχωρήσει από το group όταν λήξει το συμβόλαιο του στις αρχές του 2026 και ο Elkann δήλωσε ότι “το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει ομόφωνα τον C. Tavares και τις αποφασιστικές αλλαγές που ανακοινώθηκαν”. Ποιες είναι αυτές οι αλλαγές σε ακούω να αναρωτιέσαι;

Καταρχάς ο Jean-Philippe Imparato δεν ηγείται πλέον της Alfa Romeo και ο Dae Grasso δεν ηγείται της Maserati. Ο πρώτος πήρε προαγωγή στην θέση του Chief Operating Officer για ολόκληρη την Ευρώπη, αντικαθιστώντας τον Uwe Hochgeschurtz που αποχωρεί από την εταιρία ενώ για τον Grasso δεν γνωρίζουμε ακόμα τι επιφυλάσσει το μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Santo Ficili θα αναλάβει καθήκοντα επικεφαλής τόσο στην Alfa Romeo όσο και στην Maserati. Έπειτα, ο Doug Ostermann, πρώην COO στην Κίνα, αναλαμβάνει καθήκοντα Chief Financial Officer αντικαθιστώντας την Natalie Knight που φεύγει από την Stellantis ενώ την θέση του Ostermann θα πάρει ο Gregoire Olivier. Παράλληλα, στην άλλη όχθη του Ατλαντικού όπου η Stellantis έχει δεχθεί δριμεία κριτική τόσο από τα συνδικάτα εργαζομένων όσο και από τους αντιπροσώπους της, αναβαθμίζει τον Antonio Filosa ο οποίος εκτός από τον ρόλο του ως επικεφαλής της Jeep, θα αναλάβει και αυτόν του Chief Operating Officer για τον όμιλο για την Β. Αμερική.
Παρατηρούμε λοιπόν ότι η Stellantis αλλάζει όλους τους γενικούς διευθυντές στις μεγάλες αγορές αλλά και τους διευθυντές σε μερικές από τις… προβληματικές μάρκες σε μία προσπάθεια να αλλάξει το momentum τόσο μεσοπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα. Οι αλλαγές δεν θα έχουν αποτέλεσμα άμεσα – δεν λειτουργεί έτσι ούτε η βιομηχανία αυτοκινήτου, ούτε η αγορά. Η μάχη έχει διάρκεια και ο καταναλωτής είναι περίεργο αντικείμενο. Τον κερδίζεις δύσκολα, τον χάνεις εύκολα και είναι τεράστια πρόκληση να του αλλάξεις τις συνήθειες. Ο αγώνας έχει ήδη ξεκινήσει για την Stellantis και τους ανθρώπους που θα αναλάβουν σύντομα νέα καθήκοντα ενώ η αλλαγή του επικεφαλής της στις αρχές του 2026 θα είναι το κερασάκι σε μία τούρτα η οποία δεν γνωρίζουμε τι γεύση θα έχει κάτω από την επικάλυψη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό