13.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποχωρεί από τα προκριματικά η Βόρεια Κορέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βόρεια Κορέα δεν θα συμμετάσχει στο υπόλοιπo των προκριματικών για το Μουντιάλ του 2022, ανέφερε σήμερα η ομοσπονδία της Νότιας Κορέας (KFA), που θα φιλοξενήσει τον Ιούνιο όλους τους εκκρεμείς αγώνες του ομίλου, όπου συμμετέχει και η Β. Κορέα.

Σύμφωνα με την KFA κι όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, η Ομοσπονδία της Βόρειας Κορέας (PRKFA) απέστειλε στην Ασιατική Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου (AFC) έγγραφο, που δηλώνει την πρόθεσή της να μη συμμετάσχει.

Λόγω της πανδημίας, αποφασίστηκε ότι οι υπόλοιποι οκτώ αγώνες του ομίλου (οι δύο Κορέες, Λίβανος, Σρι Λάνκα, Τουρκμενιστάν) του β΄ προκριματικού γύρου της ασιατικής ζώνης θα διεξαχθούν στη Νότια Κορέα μεταξύ 3 και 15 Ιουνίου.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, ο λόγος για την απόσυρση της Β. Κορέας είναι ο φόβος μήπως οι παίκτες της μολυνθούν με την COVID-19 κι επαναφέρουν τον ιό στη χώρα. Λόγω της πανδημίας, η Β. Κορέα έκλεισε τα σύνορά της τον Ιανουάριο του 2020.

Το υπουργείο Αθλητισμού της Β. Κορέας έχει ανακοινώσει ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο (23 Ιουλίου – 8 Αυγούστου), για να προστατευθεί η υγεία των αθλητών από τον κορωνοϊό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό