35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Αποφασιστικά μέτρα κατά των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Ρωσίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον συντονισμό των παραδόσεων στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία πρόκειται να αναλάβει το ΝΑΤΟ, έναν ρόλο που μέχρι σήμερα είχαν οι ΗΠΑ. Πρόκειται για μια προσπάθεια να διαφυλάξει τον μηχανισμό σε ενδεχόμενη εκλογή του απρόβλεπτο- και συχνά επικριτικού – Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Εκτιμώ ότι οι υπουργοί θα εγκρίνουν σχέδιο που θα προβλέπει ότι το ΝΑΤΟ θα αναλάβει τον συντονισμό της (στρατιωτικής) βοήθειας και της εκπαίδευσης στην Ουκρανία», είπε ο Γενς Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους, την παραμονή της διήμερης συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

«Αποφασιστικά μέτρα»

Τα μέλη του της Συμμαχίας εντείνουν τη δράση τους εναντίον των προσπαθειών της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσουν τις χώρες τους, σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ. «Οι σύμμαχοι λαμβάνουν αποφασιστικά μέτρα, προχωρώντας σε συλλήψεις και νομικές διαδικασίες εναντίον εχθρικών ενεργειών σε χώρες του ΝΑΤΟ – με κύρια χαρακτηριστικά (των ενεργειών) δολιοφθορές, πράξεις βίας, κυβερνοεπιθέσεις και παραπληροφόρηση», είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, διαβεβαιώνοντας ότι «οι ενέργειες της Ρωσίας δεν θα μας εμποδίσουν να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό