19.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Αποφασισμένη να επιστρέψει στην τετράδα η Αρσεναλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Αρσεναλ δείχνει αποφασισμένη να επιστρέψει στο Champions League μετά από επτά χρόνια και η πορεία της στη φετινή Premier League μπορεί να προσφέρει ενδιαφέροντα μακροχρόνια στοιχήματα.

Για ακόμη μία σεζόν η Μάντσεστερ Σίτι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση της Premier League, ωστόσο η ομάδα που έχει κλέψει την παράσταση στις πρώτες επτά αγωνιστικές είναι αδιαμφισβήτητα η Αρσεναλ.

Οι “κανονιέρηδες” έχουν αποδώσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο ξεκίνημα της σεζόν και το γήπεδο αποτελεί τον καλύτερο καθρέφτη για τη δουλειά που κάνει ο Μικέλ Αρτέτα. Η Αρσεναλ δείχνει φέτος αποφασισμένη να επιστρέψει στην πρώτη τετράδα της Premier League και κατ’ επέκταση στο Champions League, μετά από επτά ολόκληρα χρόνια. Η αλήθεια είναι πως οι Λονδρέζοι είχαν μεγάλη ευκαιρία να τα καταφέρουν και πέρυσι, ωστόσο “αυτοκτόνησαν” στις τελευταίες αγωνιστικές και ουσιαστικά παραχώρησαν τη θέση τους στη συμπολίτισσα Τότεναμ.

Προγνωστικά Αγγλία: Ενισχυμένη και πιο σοβαρή η Αρσεναλ

Φέτος πάντως, η Άρσεναλ εμπνέει πολύ μεγαλύτερη σιγουριά. Το νεανικό σύνολο του Μικέλ Αρτέτα έχει προσθέσει στο ενεργητικό του πολύτιμες εμπειρίες από την προηγούμενη σεζόν και πρακτικά αυτά που βλέπουμε την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι μία συνέχεια της περσινής ομάδας. Καθοριστικό ρόλο βέβαια στη βελτίωση της Αρσεναλ έπαιξαν και οι στοχευμένες μεταγραφές του καλοκαιριού. Ο Αρτέτα δεν πείραξε τον κορμό, παρά μόνο πρόσθεσε τρεις παίκτες που ανέβασαν επίπεδο την 11αδα, τον Γκάμπριελ Ζέσους, τον στόπερ Σαλιμπά (Μαρσέιγ) και τον Ζιντσένκο.

Έτσι η Άρσεναλ έχει φτάσει αυτή τη στιγμή σε σημείο να χαρακτηρίζεται από ορισμένους ακόμη και διεκδικήτρια του τίτλου! Παράδειγμα ο τεχνικός της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, ο οποίος μετά την ήττα της ομάδας του με 3-0 από την Άρσεναλ, την περασμένη Κυριακή, δεν δίστασε να δηλώσει ότι οι “κανονιέρηδες” έχουν τα φόντα φέτος να κυνηγήσουν τη Μάντσεστερ Σίτι στην κούρσα του τίτλου.

Η αλήθεια είναι πως κάτι τέτοιο φαντάζει δύσκολο, ωστόσο δεν είναι τυχαίο ότι η έγκαιρη ιστοσελίδα fivethirtyeight.com εκτιμάει ότι η Αρσεναλ θα τερματίσει φέτος στην τρίτη θέση πίσω από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ, έχοντας μάλιστα μόλις 4 βαθμούς διαφορά από τους Reds. Η ίδιο ιστοσελίδα, δίνει στους Λονδρέζους 59% ποσοστό να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα και 8% να κατακτήσουν τον τίτλο. Τα αντίστοιχα ποσοστά της Σίτι είναι 96% και 66% και της Λίβερπουλ 76% και 15%.

Εν ολίγοις, η Αρσεναλ είναι το πρώτο φαβορί αυτή τη στιγμή για την τρίτη θέση και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να στραφούμε στην αγορά “Νικητής χωρίς Σίτι & Λίβερπουλ”, όπου οι “κανονιέρηδες” προσφέρονται στο 2.40. Βέβαια, όποιος θέλει να ρισκάρει λίγο περισσότερο, μπορεί να κυνηγήσει την Άρσεναλ να τερματίσει στην πρώτη δυάδα, δηλαδή να αφήσει πίσω της ακόμη και τη Λίβερπουλ, η οποία έχει ξεκινήσει μέτρια τη σεζόν.

Αν πάρουμε ως υπόθεση εργασίας ότι η Λίβερπουλ θα ρίξει φέτος το μεγαλύτερο βάρος στο Champions League, ευρισκόμενη ήδη στο -9 από την κορυφή στο αγγλικό πρωτάθλημα, τότε δεν αποκλείεται η Αρσεναλ να κάνει την υπέρβαση, τερματίζοντας στην πρώτη δυάδα, σε απόδοση 3.50. Αυτή τη στιγμή οι “κανονιέρηδες” είναι πρώτοι στη βαθμολογία με ρεκόρ 6-0-1 και μοναδική ήττα στο Ολντ Τράφορντ. Έχουν τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στα xGoals υπέρ (14,17) πίσω από τη Σίτι (17,52) και την τρίτη καλύτερη επίδοση στα xGoals κατά (5,90) πίσω από Σίτι και Μπράιτον.

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

20 Σεπτεμβρίου 2022 14:35

Προγνωστικά Στοιχήματος: Δεν είναι τόσο απίθανο το 4.75

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει το σενάριο, η Αρσεναλ να βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα, σε απόδοση 4.75. Λόγω της διακοπής για το Μουντιάλ, οι αγωνιστικές που έχουν προγραμματιστεί μέχρι τα Χριστούγεννα είναι μόλις οκτώ, επομένως δεν είναι απίθανο η Αρσεναλ να παραμείνει στην κορυφή. Μάλιστα, το ματς των “κανονιέρηδων” με τη Μάντσεστερ Σίτι στο Emirates, που αρχικά είχε οριστεί για τις 19 Οκτωβρίου, αναβλήθηκε, διότι προγραμματίστηκε από την UEFA στις 20 Οκτωβρίου, ο εξ αναβολής αγώνας για το Europa League με την Αϊντχόφεν. Άρα το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα θα δώσει επτά παιχνίδια πρωταθλήματος μέχρι το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Βέβαια, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η Αρσεναλ δεν έχει και το πιο εύκολο πρόγραμμα μέχρι τη διακοπή για το Μουντιάλ, αφού θα παίξει εντός με Τότεναμ, Λίβερπουλ και Νότιγχαμ και εκτός με Λιντς, Σαουθάμπτον, Τσέλσι και Γουλβς. Το αντίστοιχο πρόγραμμα της Σίτι είναι εντός με Μάντσεστερ Γ., Σαουθάμπτον, Μπράιτον, Φούλαμ και Μπρέντφορντ και εκτός με Λίβερπουλ και Λέστερ.

Στην κουβέντα για το ποια ομάδα θα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας τα Χριστούγεννα, πρέπει να συμπεριλάβουμε και την Τότεναμ (προσφέρεται στο 7.50), η οποία έχει 17 βαθμούς, όσους και η Σίτι και εκτός απροόπτου θα δώσει ένα ματς παραπάνω από τους “πολίτες” και τους “κανονιέρηδες” μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα των Spurs ως τη διακοπή, περιλαμβάνει τα εντός έδρας παιχνίδια με Έβερτον, Νιούκαστλ, Λίβερπουλ και Λιντς και τα εκτός έδρας με Άρσεναλ, Μπράιτον, Μάντσεστερ Γ. και Μπόρνμουθ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό