21.6 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Αποφάσισα να βγάλω το δεύτερο βιβλίο με θεματολογία το “Νίκος Γκούμας”, για να μάθουν τα νέα παιδιά πως το γήπεδο της ΑΕΚ ήταν ένα φόβητρο»!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η αντίστροφη μέτρηση για την επιστροφή στα ιερά χώματα της Νέας Φιλαδέλφειας έχει ξεκινήσει. 19 χρόνια μετά το τελευταίο παιχνίδι με τον Άρη και το γκρέμισμα του “Νίκος Γκούμας”, η ΑΕΚ επιστρέφει στο… σπίτι, για να ξαναγράψει ιστορία στο δικό της γήπεδο, χωρίς να είναι πρόσφυγας.

Ο Τάκης Παναγιωτακόπουλος με αφορμή την επιστροφή του συλλόγου στα πάτρια εδάφη δημιούργησε και κυκλοφόρησε ένα υπέροχο βιβλίο που δεν μπορεί να λείπει από κανενός Ενωσίτη τη συλλογή. Ένα βιβλίο, που εμπεριέχει μέσα όλα τα εισιτήρια των εντός έδρας αγώνων της ΑΕΚ στο παλιό γήπεδο, το “Νίκος Γκούμας” από το 1979 μέχρι και το 2003.

Εκεί όπου η Ένωση έπαιξε 470 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη, Βαλκανικό Κύπελλο και Λιγκ Καπ έχοντας 370 νίκες, 67 ισοπαλίες, και 33 ήττες. Ο Τάκης Παναγιωτακόπουλος, που βεβαίως προηγουμένως έχει κυκλοφορήσει και το πρώτο του βιβλίο με την ευρωπαϊκή ιστορία της ΑΕΚ, μίλησε στο aek365 και για τα δύο του βιβλία ξεκινώντας πρώτα με το δεύτερο, που αφορά το “Νίκος Γκούμας”.

«Με αφορμή το νέο μας γήπεδο και την επιστροφή στο σπίτι μας στη Νέα Φιλαδέλφεια και βεβαίως μετά την μεγάλη επιτυχία που είχε το πρώτο βιβλίο με τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, αποφάσισα να βγάλω άλλο ένα βιβλίο με θεματολογία το “Νίκος Γκούμας” και μόνο. Για να μάθουν τα νέα παιδιά, πως δεν υπήρξε απλά μια δυνατή έδρα, μια σκεπαστή εξέδρα. Ήταν ένα φόβητρο κυριολεκτικά για κάθε αντίπαλο σε Ευρώπη και Ελλάδα. Μέσα από το νέο βιβλίο με στην συλλογή των εισιτηρίων, θέλω να περάσω στα νέα παιδιά που δεν το έζησαν, τι έκανε η ομάδα μας μέσα σε αυτό το γήπεδο και πόσο δύσκολη έδρα ήταν για όλους. Το νέο βιβλίο είναι αφιερωμένο σε όλο τον κόσμο της ΑΕΚ, σε όλους τους ποδοσφαιριστές που φόρεσαν και φορούν την φανέλα της ομάδας και σε όλες τις διοικήσεις. Επίσης γίνεται ξεχωριστή αναφορά στον διοικητικό ηγέτη της ομάδας μας Δημήτρη Μελισσανίδη ο οποίος έκανε αυτό το άπιαστο όνειρο που είχαμε όλοι μας πραγματικότητα. Γήπεδο, στη Νέα Φιλαδέλφεια! Αυτή είναι θεματολογία λοιπόν.

Το προηγούμενο γήπεδο μας, το Νίκος Γκούμας. Εκεί όπου παίξαμε 470 παιχνίδια σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη, Βαλκανικό Κύπελλο και Λιγκ Καπ έχοντας 370 νίκες, 67 ισοπαλίες, και 33 ήττες. Τα γκολ ήταν 1.209 υπέρ με 335 κατά! Εντυπωσιακό πραγματικά. Πρόκειται για αριθμούς που ίσως αποτελούν ρεκόρ πανευρωπαϊκά. Και η αλήθεια είναι πως από το Νίκος Γκούμας πέρασαν σπουδαίες ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Ρεάλ, η Μπαρτσελόνα, η Λεβερκούζεν η Ρόμα, η Μπιλμπάο, η Μαρσέιγ και κατάλαβαν πόσο δυνατή έδρα δημιουργούσε ο λαός της ΑΕΚ. Το περιεχόμενο λοιπόν του βιβλίου αφορά τα εντός έδρας παιχνίδια στο Νίκο Γκούμας και γι’ αυτό δημιουργήθηκε. Ήταν κρίμα 2.000 εισιτήρια της ομάδας να μένουν σε συρτάρια και μπαούλα. Έπρεπε να βγουν και βγήκαν προς τον κόσμο γιατί η ιστορία έτσι γράφεται.

Και επαναλαμβάνω στόχος μου ήταν και είναι να δείξω στα νέα παιδιά ποια ήταν η Νέα Φιλαδέλφεια εκεί όπου επιστρέφουμε μετά από 19 ολόκληρα χρόνια για να ξαναγραφτεί η ιστορία», τόνισε ο Τάκης Παναγιωτακόπουλος στο aek365 και πρόσθεσε για το πρώτο βιβλίο που έχει να κάνει με τους ευρωπαϊκούς αγώνες της ΑΕΚ: «Το πρώτο βιβλίο είναι ίσως το μοναδικό στον κόσμο που περιέχει την ευρωπαϊκή ιστορία μιας ομάδας μέσα από τα εισιτήρια των αγώνων. Περιέχει 234 αγώνες, από το 63’ που ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι με την Μονακό μέχρι το 2021. Και μέσα από αυτό το πρώτο βιβλίο προσπαθώ να μάθω στους νεαρούς φίλους της ΑΕΚ την ιστορία και παράλληλα να θυμίσω σε όλους τους συνΕνωσίτες που ταξίδεψαν για πρώτη φορά, ποιο ήταν το πρώτο τος ευρωπαϊκό ματς που είδαν, να τους φέρω ξανά στη μνήμη τους όλες εκείνες της κιτρινόμαυρες αναμνήσεις».

*Για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για τα βιβλία και να δείτε ολόκληρη τη συλλογή μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα AEK ATHENS TICKETS COLLECTION. Επίσης, για να αγοράσετε το πρώτο ή το δεύτερο βιβλίο επικοινωνήστε με τον Τάκη Παναγιωτακόπουλο είτε μέσω της σελίδας AEK ATHENS TICKETS COLLECTION είτε μέσα από το email: [email protected].

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό