22.3 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣΛΕΩΧΑΡΟΥΣ 2 – 105 62 ΑΘΗΝΑ – ΤΗΛ.: 210-36.22.707 · FAX: 210-36.38.782 · www.poedoy.gr · email:poedoytipoedoy.gr

Αθήνα 22.10.2021Αρ. Πρωτ.: 1912

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 29.9.2021

Σήμερα 29.9.2021 ημέρα ΤΕΤΑΡΤΗ και ώρα 10:00 π.μ. συνεδρίασε το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ-ΔΟΥ, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης:

Με θέματα ημερήσιας διάταξης:1. Ενημέρωση-τρέχοντα θέματα.2. Μισθολόγιο ΑΑΔΕ.3. Αναδιοργάνωση Υπηρεσιών4. Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων και συνδικαλιστικές.5. Αξιοκρατία και διαφάνεια στην ΑΑΔΕ.6. Νόμος Χατζηδάκη.7. Κυβερνητικές εξαγγελίες στη ΔΕΘ.8. Έγκριση αποφάσεων Εκτελεστικής Επιτροπής από 8.9.2021 έως 20.9.2021.11. Έγκριση μικροδαπανών από 1.7.2021 έως 31.8.2021.

Με την έναρξη της συνεδρίασης αναγνώστηκε ο ονομαστικός κατάλογος των μελών του Γ.Σ. για την διαπίστωση απαρτίας, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14§3 του καταστατικού ΠΟΕ- ΔΟΥ.

Στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το Γ.Σ. βρίσκεται σε απαρτία, καθόσον βρέθηκαν παρόντες τριάντα (30) Γενικοί Σύμβουλοι επί συνόλου τριάντα ενός (31), όπως παρακάτω:01. ΑΡΣΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ02.ΒΑΣΙΛΟΛΟΓΑΜΒΡΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ03. ΓΕΡΟΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ04. ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ05. ΔΗΜΑΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ06. ΚΑΒΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ07.ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ08. ΚΑΟΥΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ09.ΚΑΡΑΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ10. ΚΕΦΑΛΛΗΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ11. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ12. ΚΟΤΡΩΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ13. ΚΟΥΠΚΑΣ ΜΙΧΑΗΛ14. ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ15. ΜΠΙΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ16. ΝΑΣΙΟΥΛΗ ΕΛΕΝΗ17. ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ18. ΠΑΝΤΣΙΟΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ19. ΠΑΠΑΛΑΜΠΡΟΥ ΦΩΤΙΟΣ20. ΠΑΠΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ21. ΠΑΤΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ22. ΠΕΡΙΜΕΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ23. ΡΑΠΤΟΥ ΟΛΓΑ24. ΡΟΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ25. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ26. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ27. ΤΕΡΖΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ28. ΤΣΑΓΚΑΡΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ29. ΤΣΟΥΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ30. ΥΦΑΝΤΗ ΕΙΡΗΝΗ Απών ήταν συνάδελφος: ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Προ ημερησίας διάταξης τέθηκαν τα εξής θέματα:

1. Ανανέωση της σύμβασης συνεργασίας με την ΝΟΜΟΣ.

2. Ανανέωση της σύμβασης συνεργασίας με το τυπογραφείο ΚΑΜΠΥΛΗ.Με την έναρξη της συζήτησης έγινε ενημέρωση του Γενικού Συμβουλίου από την Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, επί του συνόλου των θεμάτων που απασχόλησαν τη διοίκηση στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου (14.7.2021).Μετά την ενημέρωση της Προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής, τις τοποθετήσεις και προτάσεις των μελών επί των Θεμάτων Ημερήσιας Διάταξης, το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ- ΔΟΥ προχώρησε στη λήψη των παρακάτω αποφάσεων:

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΤΕΘΗΣΑΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

Αποφασίστηκε ομόφωνα η ανανέωση των συμβάσεων με την Τράπεζα Πληροφοριών ΝΟΜΟΣ και με το τυπογραφείο ΚΑΜΠΥΛΗ που εκδίδει το περιοδικό της Φορολογικής Επιθεώρησης.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

1. Αποφασίστηκε ομόφωνα να διαμορφωθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή το κείμενο ανακοίνωσης -Δελτίου Τύπου για άμεση πρόσληψη προσωπικού και επαναφορά των ραντεβού ως μοναδικό τρόπο επικοινωνίας με τις ΔΟΥ, καθώς επίσης να γίνει επαναφορά της ρύθμισης των χρεών ή αν χρειάζεται να γίνει νέα ρύθμιση.

2. Να διαμορφωθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή κείμενο ανακοίνωσης- Δελτίου Τύπου για την σεισμικότητα της Κρήτης σε σχέση με τα κτίρια των υπηρεσιών μας και ιδιαίτερα της ΔΟΥ Χανίων η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα στατικότητας εδώ και πολύ καιρό.

3. Η ΠΟΕ-ΔΟΥ ζητά την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τους συνταξιούχους και τους δημοσίους υπαλλήλους, καθώς η διατήρηση της στις εξής κατηγορίες είναι αντισυνταγματική.

4. Ο περιορισμός της υποχρέωσης “εισφοράς αλληλεγγύης” μόνο στους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα και στους συνταξιούχους, πέρα από το γεγονός ότι επιβαρύνει τους φορολογικά συνεπέστερους πολίτες, δημιουργεί πρόβλημα ασυμβατότητας με το άρθρο 4 παρ. 5 του Συντάγματος που ορίζει «οι Έλληνες πολίτες συνεισφέρουν χωρίς διακρίσεις στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους.

5. Η ΠΟΕ – ΔΟΥ ζητά άμεσα συνάντηση με το Συμβούλιο Διοίκησης της ΑΑΔΕ για να καταθέσει υπόψη του, την άποψη των εργαζομένων για τον σχεδιασμό της αναδιοργάνωσης των Υπηρεσιών της ΑΑΔΕ.

6. Η ΠΟΕ – ΔΟΥ ζητάει συνάντηση με την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την επέκταση του ειδικού μισθολογίου της ΑΑΔΕ και στους εργαζόμενους στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών (ΣΔΟΕ, Κτηματικές). Μέχρι την εφαρμογή της επέκτασης να απαιτηθεί η απόδοση της προσωπικής διαφοράς στους εργαζόμενους του Υπουργείου Οικονομικών που δεν την λαμβάνουν.

7. Ζητάμε τροποποίηση της απόφασης του Γενικού Συμβουλίου της 14/7/2021 σχετικά με τα θέματα δεύτερο, τρίτο και τέταρτο όπου αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας για συγκέντρωση και προτεραιοποίηση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν από την κατάταξη σε περιγράμματα θέσης εργασίας και δημιουργία τμήματος μέσα στις ΔΟΥ προληπτικού ελέγχου και όλα τα ζητήματα του μισθολογίου, καθώς και την κινητικότητα μεταξύ περιγραμμάτων, τον τρόπο επιλογής στις θέσεις ειδικής βαρύτητας και το μοριακό σύστημα μεταθέσεων και ζητάμε να μεταφερθεί η αρμοδιότητα σε ειδική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, όπου θα κατατεθούν εκ των προτέρων μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας οι προτάσεις των παρατάξεων.

8. Αποφασίστηκε να ζητήσουμε τις καταστάσεις των νεοεισερχόμενων συναδέλφων, τις κατατάξεις Π.Θ.Ε. από τις μονάδες στις οποίες υπηρετούν και ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο έγιναν αυτές οι κατατάξεις. Σύμφωνα με ενημέρωση που μέχρι στιγμής έχουμε από την παράταξη της ΔΑΚΕ, είχε ζητηθεί αίτηση και είχαν τοποθετηθεί όλοι στα τμήματα που ζήτησαν. Οι νεοεισερχόμενοι στον κλάδο συνάδελφοι της 1Γ, μην έχοντας το δίχτυ ασφαλείας της προσωπικής διαφοράς, κλήθηκαν να κάνουν αιτήσεις σύμφωνα με την επιμόρφωση που δέχθηκαν από την ΦΟΤΑ, σε χρόνο που δεν είχαν κοινοποιηθεί οι βουλές της πολιτικής και διοικητικής εξουσίας με την εφαρμογή του βαθμολογίου την σύνδεση με τα Π.Θ.Ε. και την άμεση σύνδεση με το μισθολόγιο, έτσι βρέθηκαν δυστυχώς μπροστά σε μεγάλες μισθολογικές ανισότητες. Αποφασίζουμε το αμέσως επόμενο διάστημα την καταγραφή όλων αυτών των προβλημάτων, την απόκτηση γνώσης όλων αυτών των διαφορών και την στήριξη της όποιας διεκδίκησης επίλυσης αυτών των ανισοτήτων. Ταυτόχρονα αντιμετωπίζοντας αυτό το πρόβλημα με τους συναδέλφους της ΑΑΔΕ και αντλώντας εμπειρία από τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας, η Ομοσπονδία αναλαμβάνει άμεσα κάθε δυνατή πρωτοβουλία για τη διεκδίκηση της Προσωπικής Διαφοράς, για τους συναδέλφους μας που υπηρετούν στο ΥΠΟΙΚ στηρίζοντας και αναδεικνύοντας το δίκαιο αίτημά τους και υιοθετώντας πρωτοβουλίες και προτάσεις που κατατίθενται απ’ τους ίδιους τους εργαζόμενους και το συντονιστικό τους.

9. Αποφασίστηκε ομόφωνα η ΠΟΕ-ΔΟΥ καταγγέλλει την άδικη και άνιση μισθολογική μεταχείριση μιας σειράς περιπτώσεων συναδέλφων, τόσο στην ΑΑΔΕ όσο και στο Υπ. Οικονομικών (ΣΔΟΕ- Κτηματικές) οι οποίοι προέρχονται από μετάταξη και στους οποίους αυθαίρετα επιβάλλεται η μισθολογική τους υποβάθμιση, κυριολεκτικά σε μισθούς πείνας.Θα πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη οι αποδοχές οι οποίες διαμορφώθηκαν σε σχέση με τα προσόντα τους από τις υπηρεσίες από τις οποίες μετατάχθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών – ΑΑΔΕ.Πρόκειται για απαράδεκτη ρύθμιση, πόσο μάλλον όταν αφορά και σε αναγκαστικές μετατάξεις! (π.χ. ΕΛΒΟ ΑΒΕΕ). Ειδικά για τις τελευταίες, ακόμα και η πρόβλεψη του νόμου είναι σαφής και δε χωράει παρερμηνείες: Συγκεκριμένα, στο άρθρο 27 παρ.1 του Ν.4354/2015 «ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ» ορίζεται ρητά ότι: «Σε περίπτωση που από τις ρυθμίσεις των διατάξεων του νόμου αυτού προκύπτουν βασικός μισθός ή τακτικές μηνιαίες αποδοχές χαμηλότερες από αυτές που δικαιούνταν ο υπάλληλος στις 31.12.2015 η διαφορά διατηρείται ως προσωπική.». Επιπλέον, στο άρθρο 27 παρ. 4 του ίδιου νόμου ορίζεται ότι σε υποχρεωτική μετάταξη ή μεταφορά του υπαλλήλου σε άλλο φορέα, λόγω συνολικής ή μερικής μεταφοράς ή κατάργησης της Υπηρεσίας του ή στο πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων, η προσωπική διαφορά εξακολουθεί να καταβάλλεται.Ως ΠΟΕ-ΔΟΥ δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που υφίστανται τόσο τη σοβαρή οικονομική επίπτωση μιας μισθολογικής κατάταξης που αδιαφορεί για τη διασφάλιση των αποδοχών τους που ο ίδιος ο νόμος προβλέπει όσο και την ψυχοφθόρα διαδικασία ενστάσεων, αιτήσεων τροποποίησης/συμπλήρωσης των αποφάσεων κατάταξής τους κλπ. και θα σταθούμε στο πλευρό τους προκειμένου να αρθεί η άδικη μεταχείρισή τους. Σ’ αυτή τη βάση καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου και τη Διοίκηση της ΑΑΔΕ να δώσουν άμεσα πολιτική λύση στο πρόβλημα.

10. Αποφασίστηκε για την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιακών Συμβουλίων:1). Την άμεση εξέταση των αιτήσεων που έχουν καταθέσει συνάδελφοι στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για την μετάταξή τους από την ΥΕ σε ανώτερη κατηγορία, οι οποίες καθυστερούν αδικαιολόγητα.2). Να γίνεται ενημέρωση των εργαζομένων για την έκβαση των υποθέσεών τους σε κάθε περίπτωση ακόμη κι αν το αίτημα είναι απορριπτικό από το Υ.Σ..3). Οι εργαζόμενοι να γνωρίζουν, με την κατάθεση του αιτήματός τους και την έκδοση πρωτοκόλλου, ενημέρωση για την διαδρομή της αίτησης, πού βρίσκεται ανά πάσα στιγμή, πότε πήγε στην Γραμματεία του ΥΣ και την ημερομηνία συνεδρίασης του Υ.Σ. στο οποίο θα εξεταστεί το αίτημά τους. Επίσης, σε κάθε συνεδρίαση ΥΣ να αναγράφεται για τις αιτήσεις, που συζητήθηκαν, το πρωτόκολλο και η ημερομηνία κατάθεσής τους.Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι (όλων των παρατάξεων) της ΠΟΕ – ΔΟΥ που συμμετέχουν στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, να έχουν συνεργασία με τα Δ.Σ. για τις υποθέσεις που αφορούν εργαζόμενους μέλη τους, ώστε να έχουν καλύτερη εικόνα των υποθέσεων που εξετάζονται.

11. Αποφασίστηκε ομόφωνα η Ομοσπονδία να σταλεί επιστολή προς την πολιτική ηγεσία και αναλάβει θεσμικές πρωτοβουλίες να υπάρχουν δωρεάν τεστ για όλους τους συναδέλφους. α) Δωρεάν τεστ από τον ΕΟΔΥ και β). Συνταγογράφηση των τεστ.

12. Αποφασίστηκε ομόφωνα να υλοποιηθεί η θεσμική συνάντηση για τα κτηριακά (από προηγούμενη απόφασης), με παρουσία των αντισυμβαλλομένων στις θιγόμενες υπηρεσίες.

13. Να βγει ανακοίνωση που θα προσδιορίζει τις δυσμενείς επιπτώσεις από την υπερβολική αύξηση ορίου της Γονικής Παροχής.

Εγκρίθηκαν και οι μικροδαπάνες από 1.7.2021 έως 31.7.2021 και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής από 8.9.2021 έως 20.9.2021 .

Τα πλήρη πρακτικά της συνεδρίασης έχουν μαγνητοφωνηθεί και είναι στη διάθεση των μελών του Γενικού Συμβουλίου.ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό