31.5 C
Athens
Σάββατο, 6 Ιουλίου, 2024

Αποτροπιασμός για την θανάτωση δελφινιού στη Σάμο

Ειδήσεις Ελλάδα

Περιστατικό (ακόμη ένα, δυστυχώς) σκόπιμης θανάτωσης δελφινιού καταγράφηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας Αρχιπέλαγος στις βορειοδυτικές ακτές της Σάμου.

Στη συγκεκριμένη περιοχή όπου ζουν σημαντικοί πληθυσμοί από τέσσερα είδη δελφινιών, ενώ επίσης καταλήγουν έντονα θαλάσσια ρεύματα, δεν είναι σπάνιο να εντοπιστούν νεκρά θαλάσσια θηλαστικά.

Όμως στο συγκεκριμένο περιστατικό, όπως τονίζει το Αρχιπέλαγος, «το ζωνοδέλφινο είχε ακρωτηριαστεί στην ουρά με αιχμηρό αντικείμενο. Η βίαιη θανάτωση ενός υγιούς δελφινιού που αφήνεται να πεθάνει αργά και βασανιστικά αιμορραγώντας στην επιφάνεια της θάλασσας καθώς προσπαθεί να αναπνεύσει, δεν μπορεί να είναι πλέον ανεκτή στις μέρες μας».

Το Αρχιπέλαγος, στην ίδια περιοχή πέρυσι, στο τέλος της άνοιξης, είχε εντοπίσει άλλα 4 νεκρά ζωνοδέλφινα τα οποία είχαν θανατωθεί με παρόμοιο τρόπο.

Σημειώνεται ότι τόσο τις προηγούμενες εβδομάδες, όσο κατά την ίδια περίοδο που θανατώθηκαν τα ζωνοδέλφινα το 2023, υπήρχε στα διεθνή ύδατα της περιοχής, δραστηριότητα από μεγάλα αλιευτικά συγκροτήματα γρι γρι που αλιεύουν με κυκλικά δίχτυα και δεν φέρουν ελληνική σημαία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό