24.1 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Αποτελεσματική η θεραπεία αντισωμάτων της GSK έναντι της «Όμικρον»

Ειδήσεις Ελλάδα

Η GlaxoSmithKline είπε ότι έρευνα δείχνει ότι η θεραπεία με αντισώματα Co-19 είναι αποτελεσματική έναντι του πλήρους συνδυασμού μεταλλάξεων της νέας παραλλαγής Όμικρον.

Οι δοκιμές που έγιναν in-vitro εναντίον ενός ψευδοϊού που αναδημιουργεί μια συνθετική εκδοχή της Όμικρον έδειξαν ότι το sotrovimab, η θεραπεία με αντισώματα της Glaxo, αντέχει σε όλες τις μεταλλάξεις στην πρωτεΐνη ακίδας της παραλλαγής και όχι μόνο στις βασικές μεταλλάξεις, είπε η εταιρεία σε μια δήλωση την Τρίτη. Οι δοκιμές περιελάμβαναν και τις 37 μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν μέχρι σήμερα στην πρωτεΐνη ακίδα.

Οι παρατηρήσεις της Glaxo έρχονται εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με το εάν η όμικρον διαβρώνει την άμυνα των υπαρχόντων φαρμάκων και εμβολίων — και κατά πόσο. Οι πολλές μεταλλάξεις του, ιδιαίτερα στην πρωτεΐνη ακίδας που είναι ο στόχος των περισσότερων θεραπειών, έχουν προκαλέσει ανησυχία σε όλο τον κόσμο και έχουν τρομάξει τις χρηματοπιστωτικές αγορές.

Δεδομένης της λιγότερο από τριπλάσιας πτώσης στην εξουδετέρωση κατά τη διάρκεια των τεστ, «είμαστε βέβαιοι ότι το sotrovimab θα συνεχίσει να παρέχει σημαντικό όφελος για την έγκαιρη θεραπεία ασθενών που ελπίζουν να αποφύγουν τις πιο σοβαρές συνέπειες του Co-19», δήλωσε ο George Scangos, Διευθύνων Σύμβουλος Αξιωματικός της Vir Biotechnology, ο συν-προγραμματιστής του φαρμάκου.

Το Sotrovimab μείωσε τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου σε άτομα με ήπιο έως μέτριο Co κατά 79% σε δοκιμές. Το φάρμακο έλαβε άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου αυτόν τον μήνα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό