15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απορρίφθηκε η διαμαρτυρία της Haas

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αγωνοδίκες του GP της Αυστραλίας απέρριψαν τη διαμαρτυρία της Haas για τα προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα. Η Haas υποστήριζε πως παραβιάστηκε το άρθρο 57.3 του αθλητικού κανονισμού, το οποίο αναφέρει ότι σε περίπτωση κόκκινης σημαίας η σειρά θα ληφθεί στο τελευταίο σημείο στο οποίο ήταν δυνατό να καθοριστεί η θέση όλων των αυτοκινήτων.
Όλα ξεκίνησαν στον 56ο γύρο του αγώνα, όταν ο Kevin Magnussen είχε μια έξοδο με τη Haas του στη στροφή 2, πέφτοντας στον προστατευτικό τοίχο, καταστρέφοντας τον πίσω δεξιό τροχό της VF-23 του.

Οι αγωνοδίκες έβγαλαν την κόκκινη σημαία και κατά την επανεκκίνηση ο Carlos Sainz είχε επαφή με τον Fernando Alonso, ενώ οι δύο οδηγοί της Alpine συγκρούστηκαν μεταξύ τους και ο Logan Sargeant έριξε τη Williams πίσω από την AlphaTauri του Nyck de Vries.
Αναπόφευκτα, βγήκε ξανά η κόκκινη σημαία διακόπτοντας τον αγώνα, ο οποίος ξανάρχισε στο 58ο γύρο, αλλά με τη σειρά κατάταξης πριν από την προηγούμενη επανεκκίνηση, ρίχνοντας τον Nico Hulkenberg από την 4η θέση στην έβδομη θέση της προσωρινής κατάταξης.

Παρά τη διαμαρτυρία της Haas, οι αγωνοδίκες έκριναν πως ο διευθυντής του αγώνα έπραξε τα νόμιμα και έτσι απορρίφθηκε η διαμαρτυρία της ομάδας.
Η έβδομη θέση του Hulkenberg αντιπροσωπεύει τον καλύτερο τερματισμό για την Haas μέχρι στιγμής το 2023, με την αμερικανική ομάδα να βρίσκεται στην 7η θέση της βαθμολογίας των κατασκευαστών με επτά βαθμούς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό