25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απονομή διαμνημόνευσης στον εκτελεστικό διευθυντή της FRONTEX

Ειδήσεις Ελλάδα

Διαμνημόνευση Μεταναστευτικής Αρωγής Β` Τάξης- Διαμνημόνευσης Αξίας στον Εκτελεστικό Διευθυντή του Οργανισμού Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής- FRONTEX, Φαμπρίς Λεγκέρι, απένειμε χθες, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης για την σημαντική συμβολή του Οργανισμού στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, καθώς και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες. 

Η απονομή έλαβε χώρα στην πρεσβευτική κατοικία στο Βίλνιους, στο περιθώριο της διάσκεψης για την Προστασία των Συνόρων στη Λιθουανία

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης στάθηκε στην αποτελεσματικότητα της FRONTEX «υπό την ηγεσία του κ. Λεγκέρι., καθώς η επιχειρησιακή λειτουργία και η συνολική στήριξη του Οργανισμού στην Ελλάδα, έχει επιτρέψει στη χώρα μας να διατηρήσει τα χαμηλότερα επίπεδα μεταναστευτικών ροών της τελευταίας δεκαετίας». 

Ο κ. Λεγκέρι. με τη σειρά του, ευχαρίστησε τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου για «αυτήν την κίνηση που αποτελεί αναγνώριση της δουλειάς που έχει γίνει από τη FRONTEX και ανοίγει νέους δρόμους περαιτέρω συνεργασίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε». 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό