15.6 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απολύσεις στις ΗΠΑ λόγω Όμικρον

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο αριθμός των Αμερικανών εργαζομένων που υπέβαλαν αιτήσεις ανεργίας αυξήθηκε πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο αυτή την εβδομάδα, καθώς αμερικανικές εταιρείες και εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν την παραλλαγή Omicron, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη.

Οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 55.000 την περασμένη εβδομάδα σε 286.000 και έφθασαν σε υψηλό τριών μηνών, ως ένδειξη ότι το ξέσπασμα του Omicron προκάλεσε ορισμένες απολύσεις και κράτησε περισσότερους ανθρώπους εκτός εργασίας τον Ιανουάριο. Ο αριθμός των αξιώσεων αυξήθηκε σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο απολογισμό των 231.000 αξιώσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο αριθμός των αιτήσεων ανεργίας ήταν ο υψηλότερος από τον Οκτώβριο.

Οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει περίπου 225.000 αρχικές αιτήσεις ανεργίας αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με τον Dow Jones.

Ο κινητός μέσος όρος των αιτήσεων ανεργίας τεσσάρων εβδομάδων ήταν 231.000, αυξημένος κατά 20.000 σε σύγκριση με τον αναθεωρημένο μέσο όρο της προηγούμενης εβδομάδας. Ο κινητός μέσος όρος εξομαλύνει τη μεταβλητότητα στο εβδομαδιαίο ποσό των απαιτήσεων.

Περίπου 1,64 εκατομμύρια Αμερικανοί διεκδικούσαν επιδόματα ανεργίας για την εβδομάδα που έληξε στις 8 Ιανουαρίου.

Οι αιτήσεις ανεργίας, οι οποίες θεωρούνται δείγμα απολύσεων, έχουν αυξηθεί τις τελευταίες εβδομάδες, καθώς η αύξηση των κρουσμάτων COVID-19 προσθέτει νέα πίεση στις επιχειρήσεις. Οι νέες αιτήσεις ανεργίας έφτασαν το χαμηλό των τελευταίων 52 ετών, μόλις 188.000, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στις 4 Δεκεμβρίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από WSJ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό