20.2 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Αποκτάει Tile για να συνδυάσει την κοινή χρήση τοποθεσίας με την παρακολούθηση αντικειμένων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Life360, η εταιρεία πίσω από την ομώνυμη εφαρμογή, η οποία σας επιτρέπει να μοιράζεστε τις τοποθεσίες σας με φίλους και συγγενείς, θα εξαγοράσει την Tile σε μια συμφωνία αξίας 205 εκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει τους πρώτους τρεις μήνες του νέου έτους.

Αυτή η ένωση θα είναι επωφελής και για τις δύο εταιρείες. Για αρχή, οι 33 εκατομμύρια χρήστες smartphone που έχουν εγκαταστήσει την εφαρμογή Life360 θα ενταχθούν στο Finding Network της Tile, το οποίο προβλέπεται να αυξήσει την απήχησή του κατά περίπου 10 φορές.

Οι trackers του Tile βασίζονται στο Bluetooth, αλλά αυτό έχει σχετικά μικρή εμβέλεια και η σύνδεση με το τηλέφωνό σας μπορεί γρήγορα να χαθεί. Το Finding Network επεκτείνει την εμβέλεια, βασιζόμενο σε άλλους χρήστες του Tile και τα τηλέφωνά τους για να λάβουν το σήμα.

Η τεχνολογία παρακολούθησης της Tile είναι επίσης ενσωματωμένη σε περισσότερες από 50 συσκευές τρίτων – ακουστικά, περιλαίμια σκύλων, φορητούς υπολογιστές και άλλες – έτσι αυτό μπορεί να σας βοηθήσει ακόμα κι αν δεν διαθέτετε το πραγματικό πρόγραμμα Tile.

Το Life360 θα επωφεληθεί και από αυτές τις εξαγορές. Βραχυπρόθεσμα, οι συνδρομητές επί πληρωμή της υπηρεσίας Tile θα ενταχθούν στη βάση συνδρομητών του Life360 και θα την αυξήσουν κατά περίπου 45%, ανεβάζοντας το σύνολο σε 1,6 εκατομμύρια άτομα περίπου.

Επίσης, τα προϊόντα Tile πωλούνται σε περισσότερα από 27.000 καταστήματα τούβλων και κονιάματος, το Life360 θα αποκτήσει πρόσβαση σε αυτό το δίκτυο διανομής λιανικής για τα μελλοντικά του έργα. Αυτή η συμφωνία συμπληρώνεται από την πρόσφατη εξαγορά της Jiobit από το Life360, η οποία κατασκευάζει συσκευές παρακολούθησης κατοικίδιων και παιδιών που βασίζονται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και στο GPS.

Οι δύο εταιρείες θέλουν να επισημάνουν ότι τα προϊόντα τους είναι αγνωστικά στις πλατφόρμες, πράγμα που σημαίνει ότι λειτουργούν τόσο σε Android όσο και σε iOS, κάτι που δεν μπορεί να ειπωθεί (ακόμα) για τα AirTag της Apple ή τα SmartTag της Samsung. Αυτό σημαίνει ότι η οικογένειά σας μπορεί να έχει ένα μείγμα iPhone και Android και να εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την υπηρεσία.

Η τρέχουσα ομάδα της Tile θα παραμείνει η ίδια και υπό την ίδια ηγεσία – ο CEO CJ Prober θα διατηρήσει τη θέση ενώ θα ενταχθεί επίσης στο Διοικητικό Συμβούλιο του Life360.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό