16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποκλειστικό: Βρεθήκαμε στη λαμπερή πρεμιέρα του “Γυάλινου Κόσμου” και μαγευτήκαμε!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσο προχωράει ο καιρός, η τέχνη και η ψυχαγωγία επιστρέφουν όλο και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, με θεατρικές παραστάσεις, που σίγουρα αξίζει να τις παρακολουθήσουμε και να χειροκροτήσουμε τους συντελεστές τους, μέχρι και το τελευταίο λεπτό. Με την επιβολή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού, μόνο οι εμβολιασμένοι ή οι νοσούντες θα μπορούν πλέον να εισέρχονται, με τη χρήση μάσκας, σε κλειστούς χώρους ψυχαγωγίας και να είναι εκείνοι οι τυχεροί, που θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν το θέαμα.

Η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης

Το βράδυ της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου, το gossip-tv βρέθηκε στην καρδιά της Αθήνας, στο θέατρο Αλκυονίς, για την επίσημη πρεμιέρα της παράστασης “Γυάλινος Κόσμος”, ένα θέαμα – υπερπαραγωγή, από όλες τις απόψεις. Η Λένα Παπαληγούρα, η Άννα Μάσχα, ο Κωνσταντίνος Μπιμπής και ο Αναστάσης Ροϊλός, ήταν εκείνοι που, για περίπου δυο ώρες, ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους επί σκηνής και μάγεψαν το κοινό τους, σε μια παράσταση που επρόκειτο να αγαπηθεί όσο καμία. Πρόκειται για μια παράσταση, η οποία έχει ήδη γνωρίσει τεράστια επιτυχία, αφού τη περσινή σεζόν έκανε διαδικτυακή πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο και στη σκηνή Νίκος Κούρκουλος, προβλήθηκε σε live streaming και ξεπέρασε τα 8.000 views.

Που μας μεταφέρει ο “Γυάλινος Κόσμος”;

Η θεματολογία του έργου έχει να κάνει με τέσσερις χαρακτήρες, εντελώς διαφορετικούς μεταξύ τους από την άποψη του χαρακτήρα και της συμπεριφοράς τους. Ο Τομ, που είναι και ο αφηγητής της ιστορίας, αλλά και πρωταγωνιστής, ουσιαστικά το alter ego του αφηγητή, είναι ο αδερφός της οικογένειας Ουίνγκφιλντ και εκείνος που ζει και κινείται απογοητευμένος από τη ζωή του, καταπατώντας τα όνειρα και τις φιλοδοξίες για το μέλλον του. Είναι εκείνος που συντηρεί την οικογένεια του, την μητέρα του και την αδερφή του, οι οποίες επίσης ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, όπου η πραγματικότητα περιπλέκεται με την φαντασία.

Η μητέρα του ενδιαφέρεται μόνο για την αποκατάσταση της κόρης της και την φιλοδοξία της να την μεταπείσει να κάνει έναν καλό γάμο. Η αδερφή του, Λώρα, είναι ένα κορίτσι ντροπαλό και συνεσταλμένο, με χαμηλή αυτοεκτίμηση και την πεποίθηση ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει. Η μόνη διέξοδός της είναι η συλλογή της με τα γυάλινα ζωάκια, που το να φροντίσει και να τα εμπλουτίζει είναι κάτι που την γεμίζει ζωή και ελπίδα. Είναι και το κορίτσι που ζει στον δικό της “γυάλινο κόσμο”, όπου προτιμά την φαντασία και το δέσιμο με τα απλά καθημερινά αντικείμενα, παρά με τους φυσιολογικούς ανθρώπους.

Το έργο μεταφέρεται με έναν μοναδικό τρόπο στη σημερινή εποχή του κορονοϊού, όπου οι άνθρωποι είτε απογοητεύονται εύκολα και κλείνονται στον εαυτό τους, είτε αποφεύγουν την ανθρώπινη επικοινωνία και δένονται με αντικείμενα της καθημερινότητας. Ο φερόμενος ως επίτιμος “επισκέπτης” της παράστασης, ο Τζιμ, είναι και εκείνος που κάνει τα πάντα, για να μπορέσει να φέρει την ανθρώπινη επικοινωνία στο προσκήνιο και να ξεκλειδώσει τη Λώρα από την μοναξιά της. Ο ίδιος είναι και εκείνος όμως, που θα την απογοητεύσει ολοκληρωτικά και υα φέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα.

Υπό την σκηνοθετική μπαγκέτα του Γιώργου Νανούρη, η παράσταση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, με ένα θέατρο γεμάτο όχι μόνο στις θέσεις, αλλά και γεμάτο στη ζωή. Είδαμε συγκλονιστικές ερμηνείες και τους ηθοποιούς να καταθέτουν την ψυχή τους επί σκηνής, κάτι που μας είχε λείψει πολύ και το επιζητούσαμε. Το gossip-tv βρέθηκε εκεί και ζήσαμε το χειροκρότημα παρέα με τους ηθοποιούς, συγκινηθήκαμε και βιώσαμε όμορφα συναισθήματα μαζί τους.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο, λίγα δευτερόλεπτα μετά την λήξη της παράστασης, με το κοινό στο Θέατρο Αλκυονίς να χειροκροτεί τους συντελεστές:

Λένα Παπαληγούρα: “Η τέχνη για εμένα είναι βάλσαμο”

H αγαπημένη ηθοποιός υποδύεται την Λώρα, το κορίτσι που ζει κλεισμένο στη μοναξιά του και βρίσκει διέξοδο στην καθημερινότητά της, μέσα από τον “Γυάλινο κόσμο”. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε:

Είχαμε μια υπέροχη συνεργασία. Ο Γιώργος Νανούρης είναι σαν οικογένεια μου, έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές. Είναι υπέροχο να δουλέυει κανείς μαζί πολύ εμπνευστικός. Με τους υπόλοιπους συναδέλφους είναι μια πολύ ωραία συνθήκη, γιατί πραγματικά δέσαμε από την πρώτη στιγμή. Το ζωντανό θέατρο δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτα. Ήταν μια πολύ έντονη εμπειρία και έχουμε πολύ μεγάλη συγκίνηση που επιστρέψαμε και μοιραστήκαμε με τον κόσμο όλο αυτό που ξέρουμε να κάνουμε καλά, τη δουλειά μας.

Δείτε παρακάτω το βίντεο με τις αποκλειστικές δηλώσεις της Λένας Παπαληγούρα στο gossip-tv:

Αναστάσης Ροϊλός: Η αποκλειστική συνέντευξη Τύπου

Ο Αναστάσης Ροϊλός αναφέρθηκε εκτενώς στην παράσταση και πως η θεματολογία της συνδέεται με την σημερινη ζωή, κάτι που κάνει το έργο διαχρονικό. Επίσης, ρωτήθηκε και για την απόφαση του συναδέλφου του, Άρη Σερβετάλη, να αποχωρήσει από την παράσταση “Ρινόκερος”. Ο ηθοποιός ανέφερε για τον συνάδελφό του ότι ορθώς έπραξε, σύμφωνα και με τα τελευταία λεγόμενα του, που εξηγεί ότι είχε ήδη ενημερώσει την παραγωγή πως αν τα θέατρα λειτουργήσους ως χωρίς αμιγώς για εμβολιασμένους, εκείνος θα αποχωρήσει. Τέλος, μίλησε για τις Άγριες Μέλισσες, την επιτυχία της σειράς που συνεχίζεται για τρίτη και τελευτάια σεζόν, καθώς και ποια είναι τα σχέδιά του για το μέλλον.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με την αποκλειστική συνέντευξη τύπου:

Άννα Μάσχα: “Εκτιμήσαμε και πάλι τη σχέση του ηθοποιού με το κοινό του”

Η Άννα Μάσχα μίλησε αποκλειστικά για την έναρξη των παραστάσεων, την επιστροφή στο θέατρο, την σημασία του κοινού και της τέχνης στη ζωή μας. Η ίδια ανέφερε ότι ναι μεν είχε παίξει και το καλοκαίρι,αλλά νιώθει ευγνώμων γιατί η φετινή σεζόν έχει ξεκινήσει δυναμικά και ανυπομονεί για το επόμενο βήμα. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, μέσα από όλην αυτήν την κατάσταση, οι ηθοποιοί μαθαίνουν να εκτιμούν και πάλι τη σχέση τους με το κοινό και το πόσο πολύ σημαντικό είναι αυτό. Τέχνη υπάρχει όπου υπάρχει θέατρο και θέατρο, γεμάτο ζωή.

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο με τις αποκλειστικές δηλώσεις της Άννας Μάσχα:

Οι celebrities που έδωσαν το παρών

Η κάμερα του gossip-tv ήταν εκεί και αποθανάτισε πλήθος επωνύμων να παρακολουθούν την παράσταση και να δίνουν το πιο θερμό τους χειροκρότημα στο τέλος. Ανάμεσα τους: Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης με την σύζυγό του, ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Αργύρης Αγγέλου, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, η Εριέττα Μανουρη, ο Αργύρης Πανταζάρας, η Πέμυ Ζούνη, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα, η Ελένη Κρίτα και πολλοί άλλοι.

Δείτε παρακάτω περισσότερες φωτογραφίες από τους celebrities που παρευρέθηκαν:

«Τα τρία φιλιά… η Σταχτιά γυναίκα»: Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση με λαμπερές παρουσίες!

Θαύμα: Επίσημη πρεμιέρα για την παράσταση, που πάντρεψε θέατρο και μουσική! (photos)

Η Κορινθίου στο gossip-tv:«Δεν θα μπορούσα να κάνω τίποτα λιγότερο από το να καταθέσω την ψυχή μου»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό