19.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Αποκαλύψεις για τα αίτια θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ έκανε ο Τζόνσον – Τι καρκίνο είχε

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε μια μορφή καρκίνου των οστών στα τελευταία της χρόνια, ισχυρίστηκε ο πρώην βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον στα απομνημονεύματά του.

Σε απόσπασμα από το βιβλίο του «Unleashed», που αναμένεται να δημοσιευτεί τον επόμενο μήνα, ο πρώην πρωθυπουργός έγραψε ότι «γνώριζε για πάνω από ένα χρόνο» ότι η Βρετανίδα μακροβιότερη μονάρχης «είχε μια μορφή καρκίνου των οστών» όταν παραιτήθηκε από τα καθήκοντά της τον Σεπτέμβριο του 2022, μόλις δύο μέρες πριν τον θάνατό της.

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας ανώτατος Βρετανός πολιτικός τοποθετείται σχετικά με τα ακριβή αιτία θανάτου της βασίλισσας, η οποία αναγράφεται επίσημα ως «γήρας» στο πιστοποιητικό που εκδόθηκε.

Η αποκάλυψη είναι πολύ ασυνήθιστη στη βρετανική δημόσια ζωή. Η υγεία της βασίλισσας ήταν ένα μυστικό κατά τη διάρκεια της μοναρχίας της και οι πληροφορίες σχετικά με τις συναντήσεις μεταξύ του πρωθυπουργού και του μονάρχη συνήθως διατηρούνται εμπιστευτικές.

Μάλιστα, ο Τζόνσον σημείωσε ότι θυμόταν την τελευταία του συνάντηση με τη βασίλισσα όπου «έδειχνε χλωμή και πιο σκυμμένη και είχε έντονους μώλωπες στα χέρια και τους καρπούς της, πιθανότατα από σταγόνες ή ενέσεις».

Αλλά η διάθεση της ήταν «εντελώς άθικτη από την ασθένειά της, και κατά καιρούς στη συζήτησή μας εξακολουθούσε να αστράφτει αυτό το υπέροχο λευκό χαμόγελο με την ξαφνική ομορφιά του που ανεβάζει τη διάθεση».

Είπε ότι η βασίλισσα γνώριζε «όλο το καλοκαίρι ότι θα πήγαινε, αλλά ήταν αποφασισμένη να συνεχίσει και να κάνει το τελευταίο της καθήκον» βλέποντας τη μεταφορά της εξουσίας από τον Τζόνσον στη διάδοχό του Λιζ Τρας.

Ο Τζόνσον εκμυστηρεύτηκε στα απομνημονεύματά του συχνά του έδινε πληροφορίες πριν το καταλάβει, συμπεριλαμβανομένου ενός περιστατικού στο οποίο ένα αεροσκάφος της Βασιλικής Αεροπορίας έπεσε. «Ήταν διπλά ντροπιαστικό να μου πει τις λεπτομέρειες» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό