27.5 C
Athens
Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποκαλυπτικός ο Συσσοβίτης: «Φοβήθηκα μήπως αποκτήσω το πρόβλημα ψυχικής υγείας της μητέρας μου»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Αλέκος Συσσοβίτης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Καλύτερα Αργά» και μίλησε μεταξύ άλλων για τη ψυχική υγεία της μητέρας του αλλά και την πορεία του στον χώρο της υποκριτικής.

Ο ηθοποιός αρχικά ανέφερε: «Δεν ήθελα να γίνω ηθοποιός, δεν είχα και τη δυνατότητα γιατί μεγάλωσα σε φτωχή οικογένεια. Είχα μια αγάπη για το σινεμά μελετώντας το από την πλευρά του σκηνοθέτη. Οπότε πήγαινα φανατικά στο σινεμά, μπορεί να πήγαινα και σε τρεις προβολές την ημέρα.

Πουλούσα φελιζόλ 10 ετών έξω από το γήπεδο της Τούμπας. Μετά δεν παρακολούθησα φανατικά τον αθλητισμό. Είχα μια παρέα που ήταν ιδιαίτεροι καλλιτέχνες, είχαν ένα πηγαίο ταλέντο. Ήταν καλοί στην εικόνα, δημιουργούσαν πολλά πράγματα.»

Αλέκος Συσσοβίτης: Η δουλειά στην οικοδομή & ως μπάρμαν, το κόψιμο του Έρωτα Φυγά και οι σχέσεις

Και τόνισε: Η οικογένεια μου έδινε πάντα το ελεύθερο να κάνω αυτό που θέλω. Ήμουν και είμαι Θεσσαλονικιός, κατέβηκα στη Μύκονο όπου δούλευα σε μπαρ για να βιοποριστώ. Γνώρισα τον στυλίστα Τιερί Μιγκλέρ και με κάλεσε στο Παρίσι. Όταν πήγα στο Παρίσι κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Δεν ήξερα το μέγεθος! Έψαχνα μια αφορμή να φύγω από αυτό που έκανα μέχρι εκείνη την εποχή. Μου έκανε ο Τιερί την πρόταση και μου είπε ότι θα με βγάλει με μια σταρ, ήταν η Νταϊάνα Ρος. Είχα την τύχη να δειπνήσω σε πριβέ δείπνο με τον Μπάουι. Ήταν ένας μεγάλος αλήτης που μου έχει μείνει στο μυαλό. Δεν μπορούσα να του μιλήσω, ήμουν πολύ αγχωμένος. Είχε κάτι γλυκό και απόμακρος ταυτότητα. Είχε αυτή τη διττή προσωπικότητα που εξέπεμπε κάτι πολύ ιδιαίτερο.

Κάθε τέχνη έχει την τεχνική της. Είναι ευχάριστη η διαδικασία αν βρεις αυτό που σε ενδιαφέρει και με έναν τρόπο μιλάω στο υποσυνείδητό σου. Για μένα ήταν η υποκριτική όταν έπεσα πάνω σε κάποια κείμενα και άρχισα να διαβάζω. Στον Αισχύλο βρήκα πράγματα που δεν έχω βρει πουθενά αλλού. Μου αρέσουν οι Άγγλοι και οι Αμερικανοί. Εν γένει ο άνθρωπος υποφέρει από τα ίδια δεινά. Σαν να μελετάμε τον άνθρωπο των σπηλαίων πώς τρώει και τι κάνει. Γινόμαστε οκνηροί και ο άνθρωπος δεν γίνεται σωματικός. Δεν ασκεί το σώμα του, έχει εγκλωβιστεί μέσα από έναν μηχανισμό και γίνεται απόμακρος. Γυρνάμε την πλάτη και θα στείλουμε μήνυμα ο ένας τον άλλον».

Σε άλλο σημείο μίλησε για την ψυχική υγεία της μητέρας του«Τα μεγάλα προβλήματα υγείας προκύπτουν από ότι κρατάμε πράγματα μέσα μας. Το ζητούμενο είναι ότι πέρα από την εμφάνιση πρέπει να κοιτάμε και το πώς είμαστε. Το ζητούμενο είναι τι κάνουμε για τη δική μας προσωπική υγεία. Όταν γίνεται μόδα θα επηρεάσει τον κόσμο και την υγεία του. Υπάρχουν εμμονές! Πριν μια δεκαετία ήταν οι αδύνατοι. Οι γυναίκες είχαν μπει σε μια κατάσταση ανορεξίας και πραγματικά ο φίλος μου έχασε τη γυναίκα του από ανορεξία. Αλλά πρέπει να προσέξει κανείς την υγεία του και τι είδους πρότυπο γίνεται για τους άλλους.

Είναι δύσκολο για ένα παιδί αλλά τον ωριμάζει και γρήγορα. Δεν μπορούμε να δούμε μόνο τη βλάβη αλλά και το όφελος. Εμένα η μαμά μου με αγαπούσε πάρα πολύ! Σίγουρα ένα παιδί που δεν γνωρίζει και μαθαίνει τέτοιου είδους πράγματα σοκάρεται αλλά ωριμάζει έντονα. Ήταν κίνητρο να ασχοληθώ με την υποκριτική για τη ψυχική υγεία της μητέρας μου. Κάποια στιγμή με έπιασε μια κρίση πανικού. Ανησύχησα μήπως και εγώ στην πορεία έχω τέτοιου είδους εξέλιξη. Επειδή πέθανε από αλτσχάιμερ έχω το νου μου και σε αυτό».

Αλέκος Συσσοβίτης: «Κοπέλα μου έχει προτείνει να κάνουμε παιδί εξ’ αποστάσεως»

Η συγκλονιστική περιγραφή του Συσσοβίτη- Αν δεν είχε την ανάλογη ψυχραιμία θα πνιγόμασταν και οι δύο

Συγκινεί ο Αλέκος Συσσοβίτης για την απώλεια των γονιών του: «Δεν έχουν φύγει ποτέ από το μυαλό μου»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό