27.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Αποκαλυπτική έρευνα: Πόσο τζογάρουν οι Έλληνες;

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες έχουν «παίξει» τουλάχιστον μια φορά τους τελευταίους 12 μήνες, είτε αυτό είναι αθλητικό στοίχημα, λαχείο ή άλλο παιχνίδι, είτε online, είτε δια ζώσης, σύμφωνα με νέα πανελλαδική έρευνα έρευνα  της Focus Bari, που δόθηκε στη δημοσιότητα και καταγράφει τις συνήθειες των Ελλήνων σχετικά με τα στοιχήματα / λαχεία / τυχερά παιχνίδια.

Στην έρευνα που δημοσιοποιείται σε δύο μέρη και διεξήχθη μεταξύ 24 – 29 Απριλίου 2024, συμμετείχαν 1001 άτομα ηλικίας άνω των 8 ετών και απάντησαν σε online συνεντεύξεις μέσω YouGov panel.

Κατά δήλωση, το 33% των Ελλήνων στοιχηματίζουν / παίζουν τουλάχιστον ένα «παιχνίδι» οποιασδήποτε μορφής τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έως και κάθε μέρα. 

Focus Bari

Focus Bari

Αναφορικά με το φύλο, οι συχνοί «παίκτες» είναι περισσότερο άντρες απ’ ότι γυναίκες, και ο ένας στους δύο συχνούς βρίσκεται στις ηλικίες άνω των 55 χρόνων.

Focus Bari

Όπως δείχνουν τα στοιχεία ο «μεγάλος αρχηγός» στον χώρο του betting / gambling είναι το τζόκερ, με πάνω από έναν στους δύο Έλληνες να δηλώνουν ότι έχουν παίξει τζόκερ έστω και μόνο μια φορά μέσα στους τελευταίους 12 μήνες.

Αναφορικά με τις συνήθειες και τις απόψεις για το στοιχηματισμό οι άντρες, σε ηλικία 25-34 και ειδικά από την περιοχή της Αττικής εμφανίζονται πιο θετικοί απέναντι στον στοιχηματισμό / τυχερά παιχνίδια.

Ωστόσο, ένας στους πέντε Έλληνες δηλώνουν ότι θα έπρεπε να στοιχηματίζουν / παίζουν λιγότερο, αλλά μια αντίστοιχη αναλογία θεωρεί ότι θα έπαιζε περισσότερο αν ήταν πιο εύκολο. Επίσης σχεδόν δύο στους τρεις Έλληνες, πιστεύουν ότι το Κράτος θα έπρεπε να κάνει περισσότερα πράγματα για την προστασία των παικτών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό