18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Αποκάλυψη : Τι σκέφτονται στην κυβέρνηση μετά το Lockdown της Μυκόνου;

Ειδήσεις Ελλάδα

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του στην κυβέρνηση εκτιμούν ότι το ολιγοήμερο lockdown στη Μύκονο λειτούργησε αποτρεπτικά στην διασπορά του ιού όχι μόνο για το συγκεκριμένο νησία, αλλά και για τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς

Παρά τις αντιδράσεις (δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες) των κατοίκων και των επιχειρηματιών της Μυκόνου για το ξαφνικό lockdown, αρκετά στελέχη της κυβέρνησης θεωρούν ότι το εν λόγο εγχείρημα πέτυχε το σκοπό του. Υπό ποία έννοια; Υπό την έννοια ότι επετεύχθει ένα «σοκ» στις τοπικές κοινωνίες και το σύστημα ταρακουνήθηκε, αφού κανείς δεν είχε φανταστεί ότι ο Μητσοτάκης θα έκλεινε τη Μύκονο.

ΔΗΜΟΦΙΛΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Για την ακρίβεια δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό κανενός ότι η κυβέρνηση θα τολμούσε να ταρακουνήσει τη ναυαρχίδα του τουρισμού. Κι όμως το έκανε και έδωσε με αυτό τον τρόπο ένα σήμα να ενεργοποιηθούν και να αυστηροποιηθούν τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, αλλά και οι έλεγχοι των εποπτικών αρχών.

Το «σοκ» που δημιουργήθηκε από την καραντίνα στη Μύκονο λειτούργησε σαφέστατα αποτρεπτικά και για το νησί των ανέμων, αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά και τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Η κυβέρνηση έστειλε το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να παίξει με την υγεία των πολιτών, ενώ από την πλευρά τους οι επιχειρηματίες και οι παραθεριστές έδειξαν να αντιλαμβάνονται ότι η περιπέτεια με την πανδημία δεν έχει τελειώσει και πρέπει όλοι να συμμορφωθούν προς τα μέτρα αυτοπεριορισμού.

Παρόλα αυτά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του η κυβέρνηση δεν έχει καμία απολύτως διάθεση και πρόθεση να λειτουργήσει τιμωρητικά, ούτε κακώς νοούμενα «παιδαγωγικά» εναντίον κανενός προορισμού. Συνεπώς, από πουθενά δεν επιβεβαιώνεται το σενάριο μετά την Μύκονο θα ακολουθήσουν κι άλλα τοπικά lockdown σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς και νησιά. Το αντίθετο θα έλεγα. Στην κυβέρνηση εξετάζουν όλα τα δεδομένα για να ΜΗΝ επαναληφθεί μια καραντίνα τύπου Μυκόνου.

Στην κυβέρνηση γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο είναι πλήγμα για την τουριστική εικόνα της χώρας και δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να βάλουν την χώρα σε δημοσιονομικές περιπέτειες. Οι έλεγχοι όμως να γνωρίζετε ότι θα είναι παραπάνω από εντατικοί και οι ποινές για όσους δεν τηρούν τα μέτρα θα είναι σφοδρές και εξαντλητικές για τους παραβάτες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο .

Κορονοϊός- Χαρδαλιάς: Δύο τεστ κάθε εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζομένους σε εστίαση-τουρισμό

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό