35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Αποκάλυψη για το Fiat Grande Panda

Ειδήσεις Ελλάδα

Το ολοκαίνουργιο μικρό της Fiat  που ονομάζεται Grande Panda μόλις είδε τα φώτα της δημοσιότητας.

Στην Ευρώπη το Grande Panda θα διατεθεί ως ηλεκτρικό και υβριδικό, προκειμένου να καλύπτει όλες τις ανάγκες. Έχει μήκος οριακά κάτω από 4 m, μοναδική σχεδίαση και 5θέσια καμπίνα, συνδυάζοντας την πρακτικότητα με μεγάλη ευελιξία στην πόλη.

Συμπληρώνοντας 125 χρόνια λειτουργίας εφέτος, η Fiat είναι μια από τις μακροβιότερες και πιο ιστορικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Η πορεία της είναι γεμάτη από καινοτόμα μοντέλα που λατρεύτηκαν από το κοινό, τεχνολογικές πρωτιές και βέβαια αισθητική που έχει αφήσει εποχή.

Πάνω από όλα όμως το 2024 είναι η χρονιά του Grande Panda, ενός ολοκαίνουργιου μοντέλου που εξελίχθηκε για να επαναφέρει την μάρκα στην κατηγορία «Β» και για να καλύπτει τις καθημερινές οικογενειακές ανάγκες σε ολόκληρο τον πλανήτη. Σχεδιασμένο στο Τορίνο, το Grande Panda ασπάζεται στο έπακρο στις παραδοσιακές αξίες της Fiat και εκμεταλλεύεται όλη την τεχνογνωσία της στα μικρά μα ξεχωριστά αυτοκίνητα. Επιπρόσθετα αποτελεί το πρώτο μέλος από μια εντελώς νέα, παγκόσμια οικογένεια μοντέλων που θα ολοκληρωθεί το 2027 και κάθε χρόνο έως τότε θα εμπλουτίζεται με μια προσθήκη.

Το Grande Panda έχει μήκος 3,99 m και πέντε θέσεις στην καμπίνα του. Όπως δείχνουν οι πρώτες εικόνες που μόλις αποκαλύφθηκαν, η εξωτερική σχεδίαση αντλεί ξεκάθαρα έμπνευση από το αρχέτυπο Panda του 1980, υλοποιώντας μια εξαιρετικά πετυχημένη απόδοσή του στο σήμερα. Όπως και τότε μάλιστα, η σχεδιαστική λογική ανοίγει νέους δρόμους στην εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου, την ισχυρή προσωπικότητα και την υψηλή πρακτικότητα.

Η εξωτερική εμφάνιση υιοθετεί καθαρές γραμμές με τονισμένους θόλους τροχών, διαθέτοντας ισχυρή ταυτότητα Fiat και νεανική διάθεση. Στο εμπρός μέρος τα παραλληλόγραμμα σχήματα κυριαρχούν, ενώ τα φώτα προσδίδουν χαρακτηριστική φωτεινή υπογραφή και τα Daytime Running Lights εξυπηρετούν επίσης την λειτουργία φλας με οριζόντια pixel σε μοτίβο σκακιέρας.

Στο πλάι παραμένει περισσότερο από εμφανής η σύνδεση με το κλασικό Panda, δίνοντας δυναμικό αποτέλεσμα με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και ράγες οροφής απόλυτα εναρμονισμένες με το αμάξωμα. Ως αναφορά στο θρυλικό Panda 4×4 πρώτης γενιάς η λέξη “Panda” είναι ανάγλυφη στο κάτω μέρος των θυρών αλλά και σε μια μαύρη φάσα στο πίσω μέρος με την ιδιαίτερα χαρακτηριστική κολόνα. Στο μεταλλικό μέρος της πόρτας του χώρου αποσκευών το “FIAT” είναι επίσης ανάγλυφο και βάζει μια ακόμα ιδιαίτερη πινελιά στη συνολική εικόνα, μαζί με την κλίση της γραμμής των παραθύρων, το σχήμα του πίσω παρμπρίζ και τα φώτα.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά μέρη, η λέξη κλειδί είναι η «ευελιξία». Στην Ευρώπη το νέο μοντέλο θα διατεθεί με ηλεκτρικό και υβριδικό σύστημα κίνησης προκειμένου να καλύπτει όλες τις ανάγκες, όντας παράλληλα σύγχρονο, αποδοτικό και με χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Με τον τρόπο αυτό, το ολοκαίνουργιο Grande Panda εκφράζει τις παραδοσιακές αξίες της μάρκας μέσω μιας μοναδικά στιλιζαρισμένης και άμεσα αναγνωρίσιμης εικόνας που ανοίγει το δρόμο προς ένα βιώσιμο μέλλον με παγκόσμια απήχηση.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό