35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Αποκάλυψη για ανάρμοστες σχέσεις με γυναίκες υπαλλήλους του

Ειδήσεις Ελλάδα

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί είδηση το να μην υπάρχει τουλάχιστον μια… είδηση στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας καθημερινά για τον Έλον Μασκ. Οι πολυσχιδείς επιχειρηματικές του δραστηριότητες που ακολουθούν την επίσης πολυσχιδή προσωπικότητα του τον καθιστούν πρωταγωνιστή ενός καθημερινού σήριαλ στο οποίο εμπλέκονται νέα για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και αποφάσεις καθώς και θέματα που αφορούν την πολυτάραχη προσωπική του ζωή αλλά και τις δημόσιες τοποθετήσεις του αφού φροντίζει να παίρνει θέση καθημερινά με αναρτήσεις στην πλατφόρμα που του ανήκει, το X (πρώην Twitter), για διάφορα θέματα της επικαιρότητας.

Η είδηση που κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες και αφορά τον Αμερικανό μεγιστάνα δεν είναι από αυτές που θα ήθελε να υπάρχουν αν και με τον Μασκ ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος αν ακόμη και η αρνητική δημοσιότητα είναι καλοδεχούμενη για αυτόν.

Η Wall Street Journal επικαλούμενη μεγάλη έρευνα που έγινε για τον Έλον Μασκ και την συμπεριφορά του σε γυναίκες υπαλλήλους του κάνει λόγο για αξιοποίηση του ονόματος του και της θέση του επιχειρηματία για να συνάπτει ερωτικές σχέσεις με εργαζόμενες στις εταιρείες του και σε κάποιες περιπτώσεις για ανάρμοστη συμπεριφορά του Μασκ σε αυτές τις γυναίκες.

Στην έρευνα πήραν μέρος περισσότερα από 50 άτομα που μίλησαν για τον Μασκ συμπεριλαμβανομένων γυναικών που εργάζονταν στις εταιρείες του, ατόμων που φέρονται να γνωρίζουν καλά την συμπεριφορά του Μασκ στις γυναίκες υπαλλήλους του καθώς και πλούσιο υλικό από τηλεφωνικές κλήσεις, γραπτά μηνύματα και e-mail που είχε ανταλλάξει ο επιχειρηματίας με τις υπαλλήλους του που ήθελε να συνάψει ερωτικές σχέσεις και σε κάποιες περιπτώσεις πέτυχε τον σκοπό του.

Οι καταγγελίες

Η έρευνα αυτή επικεντρώνεται κυρίως στην Space X, την διαστημική εταιρεία του Μασκ και παρουσιάζει τρεις χαρακτηριστικές περιπτώσεις.

Στην πρώτη περίπτωση ο Μασκ φέρεται να έχει συνάψει ερωτική σχέση με μια νεαρή μηχανικό υπολογιστών που εργαζόταν ως εκπαιδευόμενη στην Space X. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο Μασκ για να δελεάσει την νεαρή της πρότεινε όχι μόνο πρόσληψη στην εταιρεία αλλά δημιούργησε μια νέα θέση στο επιτελείο του για αυτήν ως σύμβουλο με αρμοδιότητα «να εντοπίζει και να επιλύει προβλήματα στην εταιρεία». Πράγματι αυτό συνέβη με τους εργαζομένους στην εταιρεία να αναφέρουν ότι η νεαρή κοπέλα ήταν μεν ικανή και ταλαντούχα αλλά ήταν παράδοξο και δεν είχε ξανασυμβεί μια εκπαιδευόμενη να γίνει κατευθείαν υψηλόβαθμο στέλεχος στο πλευρό του ιδιοκτήτη της εταιρείας. Η νεαρή μηχανικός δεν δέχτηκε να μιλήσει στην εφημερίδα επικαλούμενη ότι βρίσκεται σε καθεστώς ένορκης κατάθεσης για αυτή την υπόθεση και δήλωσε απλά ότι με τον Μασκ παραμένουν καλοί φίλοι.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά μια εργαζόμενη της Space X που δούλευε στο γραφείο του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας η οποία κατηγορήθηκε από την πρόεδρο της εταιρείας Γκουίν Σότγουελ ότι έχει συνάψει ερωτική σχέση με τον σύζυγο της. Η εργαζόμενη κατήγγειλε το περιστατικό στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας αλλά ενώ αυτή η κίνηση περιβάλλεται από καθεστώς μυστικότητας και απορρήτου η Σότγουελ το έμαθε και δρομολόγησε την απομάκρυνση της γυναίκας αυτής από την θέση της με την ίδια να καταγγέλλει την όλη μεθόδευση. Μετά από αυτό περιστατικό ο Μασκ ο σύναψε ερωτική σχέση με την γυναίκα αυτή η οποία παράλληλα αποχώρησε από την εταιρεία.

Το τρίτο και πιο σοβαρό περιστατικό αφορά μια υπάλληλο της Space X την οποία προσέγγισε ο Μασκ όχι μόνο για συνάψει ερωτική σχέση αλλά ζητώντας της εξ αρχής να κάνει παιδιά μαζί της. Όταν εκείνη αρνήθηκε ο Μασκ απέρριψε αίτημα που είχε υποβάλλει για αύξηση αποδοχών και την κατηγόρησε ότι δεν έχει καλή απόδοση στην δουλειά της. Υπενθυμίζεται ότι Ελον Μασκ έχει δέκα παιδιά τα οποία έχει κάνει με διάφορες γυναίκες ενώ έχει χάσει και ένα παιδί όταν αυτό ήταν ακόμη βρέφος.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο υπήρξε καταγγελία από υπάλληλο της Space X που εργάζεται ως αεροσυνοδός στις πτήσεις που πραγματοποιούνται με τα ιδιωτικά σκάφη της εταιρείας ότι σε ένα ταξίδι ο Μασκ της έκανε ανάρμοστες σεξουαλικές κινήσεις λέγοντας της ότι αν δεχόταν κάνει σεξ μαζί του κατά τη διάρκεια της πτήσης θα της κάνει ακριβά δώρα ανάμεσα στα οποία και αγορά ενός αλόγου.

Ο Μασκ έχει αρνηθεί μέχρι στιγμής να τοποθετηθεί πάνω στο ρεπορτάζ αλλά η πρόεδρος της Space X δήλωσε ότι όλα αυτά είναι κατασκευασμένα ψεύδη και ότι ο Μασκ είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους που έχει γνωρίσει στη ζωή της. Πάντως η Space X έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν ως ένα περιβάλλον που ευδοκιμούν οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και για πρακτικές διαφόρων ειδών διακρίσεων και κακών συμπεριφορών σε εργαζομένους.

Σε κάθε περίπτωση είναι βέβαιο ότι η υπόθεση αυτή δεν θα μείνει εδώ και θα υποχρεωθεί σύντομα ο Μασκ με τον ένα ή τον άλλο τρόπο να τοποθετηθεί επί όλων αυτών των κατηγοριών.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό