26.7 C
Athens
Τετάρτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2024

Αποδίδει καρπούς η συνεργασία Siemens και PRODEA Investments στην ψηφιακή πλατφόρμα «Building X»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ιδιαίτερα θετική και για τις δύο πλευρές αποδεικνύεται στην πράξη η στρατηγική συμφωνία των εταιρειών SIEMENS και PRODEA Investments αναφορικά με τη χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας «Building X» της πρώτης από τη δεύτερη, ανοίγοντας επί της ουσίας νέα σελίδα για το «έξυπνο» και βιώσιμο real estate στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον Chief Investments Officer της PRODEA Investments, Θανάση Καραγιάννη, η χρήση της εν λόγω πλατφόρμας – η οποία εφαρμόζει τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των κτηρίων – στα κεντρικά της γραφεία της PRODEA έχει ήδη αποφέρει εξοικονόμηση 8%, η εταιρεία επεκτείνει τη χρήση της και σε άλλα κτήρια και σκοπεύει να αρχίσει να παρέχει την εν λόγω πλατφόρμα ως υπηρεσία στους μισθωτές της.

Αντίστοιχα από την πλευρά της η Siemens, σύμφωνα με τον CEO της Siemens Greece Α.Ε., Δρ. Βασίλειο Χατζίκο, επεκτείνει την χρήση της πλατφόρμας και σε άλλες κατηγορίες κτηρίων, συγκεκριμένα στον ξενοδοχειακό κλάδο, με πρώτη σχετική συμφωνία με την αλυσίδα “H Hotels” στη Ρόδο και έπονται και άλλες.

Οι δύο εταιρείες διοργάνωσαν στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ και εντός του Περιπτέρου της Γερμανίας-Τιμώμενης Χώρας της φετινής ΔΕΘ, εκδήλωση με θέμα “Accelerating Smart, Sustainable Real Estate in Greece” στη διάρκεια της οποίας παρουσίασαν τα πολύ θετικά συμπεράσματα από τον περίπου ενάμισι χρόνο ισχύος της συμφωνίας τους.

Υπενθυμίζεται ότι η συνεργασία της Siemens Ελλάδος με την PRODEA Investments συνιστά μία από τις μεγαλύτερες σε μέγεθος υλοποιήσεις του “Building X” της Siemens σε διεθνές επίπεδο και φέρνει την Ελλάδα και τις δύο κορυφαίες εταιρείες στο προσκήνιο των τεχνολογικών εξελίξεων.

Ως ηγέτιδα εταιρεία τεχνολογίας για τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας και των υποδομών, η Siemens συμμετέχει στην 88η ΔΕΘ με κεντρικό μήνυμα «Τεχνολογία που μετασχηματίζει την κάθε ημέρα» και μαζί με πέντε καινοτόμες εταιρείες στον τομέα της βιομηχανίας και των υποδομών, τις Acmon Systems, Automation Systems Hellas, Olympios Group, PRODEA Investments, SABO Α.Ε., παρουσιάζει λύσεις με πραγματικό αντίκτυπο, εστιάζοντας στη σημασία των ανοιχτών οικοσυστημάτων για τη δημιουργία αξίας.

Β. Βεγ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό