28 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Απετράπη τρομακτική επίθεση κατά των Ολυμπιακών Αγώνων

Ειδήσεις Ελλάδα

Σχέδιο τρομακτικής επίθεσης απέτρεψαν οι υπηρεσίες ασφαλείας στην κεντροανατολική Γαλλία, η οποία είχε ως στόχο τους ερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ η γαλλική εφημερίδα «Le Monde», ένας 18χρονος υπήκοος από την Τσετσενία, συνελήφθη στο Σεντ Ετιέν ως ύποπτος για σχεδιασμένη επίθεση με «ισλαμιστικά κίνητρα».

Les agents du ministère de l’Intérieur sont pleinement mobilisés pour la sécurité des Français. https://t.co/z7qhTrlfUG

— Gérald DARMANIN (@GDarmanin) May 31, 2024

«Στις 22 Μαΐου 2024, η Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) συνέλαβε έναν 18χρονο υπήκοο Τσετσενίας στο Σεντ-Ετιέν ως ύποπτο για σχεδιαζόμενη επίθεση με ισλαμιστικά [κίνητρα] σε εθνικό έδαφος. Αυτή ήταν η πρώτη αποτυχημένη επίθεση κατά των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι», ανέφερε χαρακτηριστικά το υπουργείο και συνέχισε:

«Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο ύποπτος προετοίμαζε ενεργά μια επίθεση στο στάδιο Geoffroy Guichard κατά τη διάρκεια των ποδοσφαιρικών αγώνων που θα διεξάγονταν εκεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».

🔴 Le ministère de l’Intérieur a annoncé avoir interpellé un homme qui préparait un attentat contre le stade Geoffroy-Guichard pour les Jeux Olympiques.

Il aurait souhaité s’en prendre à des spectateurs ainsi qu’aux des forces de l’ordre. pic.twitter.com/dr50CXb8Lk

— Vibes Foot (@VibesFoot) May 31, 2024

Σύμφωνα με τις γαλλικές Αρχές, «ο δράστης ήθελε να επιτεθεί σε θεατές, αλλά και στην αστυνομία και να πεθάνει ως μάρτυρας». Ο 18χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες περί σχεδιαζόμενης επίθεσης, αλλά αναγνώρισε συζητήσεις σε κρυπτογραφημένες εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων. Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία, οι αρχές βρήκαν σε έναν υπολογιστή μια φωτογραφία του σταδίου της Σεντ-Ετιέν, ενώ στο τηλέφωνό του βρέθηκαν επίσης βίντεο του σταδίου.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό