24.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Απειλών συνέχεια από Ερντογάν – «Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με νέες προκλητικές δηλώσεις του, ο Ρετζέπ Ταγίπ  Ερντογάν προειδοποίησε ότι «δεν είναι μελήμά του να κάνει πόλεμο με την Ελλάδα», αλλά πρόσθεσε πως «αν συνεχιστούν οι παραβιάσεις στο Αιγαίο, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» γράφει η Yeni Safak.

Η τουρκική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ερντογάν, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά την προσευχή της Παρασκευής, είπε χαρακτηριστικά: «Δεν είναι μέλημά μας να πάμε σε πόλεμο με την Ελλάδα. Ωστόσο, δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Εδώ είναι το πρόβλημα. Έκαναν 147 αεροπορικές παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας; Αν συνεχίσουν να το κάνουν, θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί» απείλησε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε επαναλάβει τις προκλητικές απαιτήσεις του για τα ελληνικά νησιά, απειλώντας μάλιστα ότι η Αθήνα «πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία». 

Επανέλαβε δε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα.

Εξαπέλυσε δε επίθεση κατά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως «η στάση του ατόμου που βρίσκεται στην ηγεσία της Ελλάδας έχει ήδη αποκαλυφθεί».

«Είναι προφανές πως αυτή τη στιγμή εξοπλίζουν τα νησιά. Παραβιάζουν συνεχώς τον εναέριο χώρο μας. Και στα νησιά προσπαθούν να μας στείλουν μήνυμα, κατασκευάζοντας τσιμεντένια καταφύγια και σκάβοντας λάκκους. Δεν έχει καλές προθέσεις. Δεν θα έκανε αυτά τα βήματα, αν είχε καλές προθέσεις. Εφόσον τα έχει κάνει όλα αυτά, λυπάμαι, δεν μπορούμε και δεν θα πραγματοποιήσουμε τη σύνοδο Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου, που επρόκειτο να γίνει εφέτος. Και θα πρέπει τώρα να περιμένει τις εξελίξεις στην Τουρκία. Πρέπει να συμμαζευτεί. Αν δεν συμμαζευτεί, δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε» ισχυρίστηκε προκλητικά ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό