35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Απειλεί ανοιχτά η Μόσχα μετά το «πράσινο φως» Μπάιντεν στον Ζελένσκι

Ειδήσεις Ελλάδα

«Ασύμμετρη» απάντηση απειλεί πως θα δώσει η Ρωσία στις ουκρανικές επιθέσεις εναντίον του εδάφους της με όπλα που έχουν δώσει στο Κίεβο οι ΗΠΑ, μετέδωσε σήμερα, Παρασκευή 31 Μαΐου, το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο τον Αντρέι Καρταπόλοφ, επικεφαλής της επιτροπής Άμυνας της ρωσικής κάτω βουλής.

Ο Καρταπόλοφ δήλωσε ότι η απόφαση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, την οποία αποκάλυψε το Politico, να επιτρέψει την περιορισμένη χρήση όπλων που έχει προσφέρει η χώρα του στην Ουκρανία για πλήγματα εναντίον του εδάφους της Ρωσίας, δεν θα επηρεάσει τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση.

Υπενθυμίζεται ότι δημοσίευμα του Politico, που επικαλείται τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους και δύο καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζει, ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε σιωπηρά άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, αποκλειστικά κοντά στην περιοχή του Χαρκόβου.

Ωστόσο, ο ίδιος τόνισε ότι «δεν έχει αλλάξει» η πολιτική των ΗΠΑ, βάσει της οποίας δεν επιτρέπεται στο Κίεβο να χρησιμοποιεί πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για πλήγματα εντός της Ρωσίας.

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, απέρριψε τις ρωσικές απειλές για κλιμάκωση. «Δεν υπάρχει τίποτα καινούργιο (…) Αποτελεί μέρος των προσπαθειών του (Ρώσου) προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εμποδίσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να στηρίξουν την Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ πριν από την έναρξη συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών της Συμμαχίας στη Πράγα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό