18.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Απατεώνας» ο Ερντογάν- Μηνύσεις για προπαγανδιστικό βίντεο

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ο υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης που διεκδικεί την τουρκική προεδρία στον δεύτερο γύρο των εκλογών, κατηγόρησε τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι είναι «απατεώνας», μετά από νέα αξιοποίηση προπαγανδιστικού βίντεο που αφήνει να εννοηθεί ότι ο Κιλιτσντάρογλου έχει σχέσεις με το εκτός νόμου ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), οργάνωση που η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ χαρακτηρίζουν «τρομοκρατική».

Ο Ερντογάν επανέλαβε τον ισχυρισμό και αναφέρθηκε στο βίντεο, που συνδυάζει πλάνα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και ενός Κούρδου μαχητή, σε συνέντευξή του στον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό TRT αργά τη Δευτέρα, παρά το γεγονός ότι είχε επικριθεί από την αντιπολίτευση επειδή το είχε παρουσιάσει και νωρίτερα στην εκστρατεία του. Η προέλευση του βίντεο παραμένει άγνωστη.

«Καταθέσαμε εκατοντάδες μηνύσεις»

Σχολιάζοντας στο Twitter, ο Κιλιτσντάρογλου είπε: «Κουράστηκα να με συκοφαντούν, αλλά δεν έχει κουραστεί να με συκοφαντεί».

Αργότερα, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ο δικηγόρος του Κιλιτσντάρογλου, κατέθεσε μηνύσεις για το προπαγανδιστικό βίντεο. «Καταθέσαμε εκατοντάδες μηνύσεις στην εισαγγελία της Άγκυρας για συκοφαντική δυσφήμιση, προσβολή προσωπικότητας και παραπληροφόρηση», τόνισε τηλεφωνικά ο Τζελάλ Τσελίκ, ο δικηγόρος του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Η αντιπολίτευση αξιώνει όσοι δημιούργησαν και διέσπειραν «αυτά τα ψέματα» μέσω ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να λογοδοτήσουν, πρόσθεσε ο Τσελίκ, επιρρίπτοντας ευθύνες στο περιβάλλον του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ακόμα κι αν πρόκειται για «μοντάζ»…

Κατά τη διάρκεια πολλών προεκλογικών ομιλιών του Ερντογάν, έχει προβληθεί αυτό το βίντεο στο οποίο εικονίζεται ο Κιλιτσντάρογλου και κατόπιν, μεταξύ άλλων, μέλος του PKK που άδει το τραγούδι της εκστρατείας του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP).

Ακόμα κι αν πρόκειται για «μοντάζ», υπάρχουν βίντεο που δείχνουν πως το PKK υποστηρίζει τον αντίπαλό του, υποστήριξε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το βράδυ της Δευτέρας, χωρίς να παρουσιάσει κάποια απόδειξη ή να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ο Ερντογάν «ομολόγησε» τη «συκοφαντία» του, ήταν η αντίδραση του Κιλιτσντάρογλου χθες στην επαρχία Χατάι.

«Δεν είναι μοντάζ, είναι αλήθεια», αντέτεινε ο Φαχρετίν Αλτούν, ο διευθυντής επικοινωνίας του κ. Ερντογάν, μέσω Twitter.

Ο τούρκος πρόεδρος ισχυρίζεται πως η υποστήριξη του φιλοκουρδικού κόμματος HDP στον Κιλιτσντάρογλου δείχνει πως τάσσεται υπέρ του το PKK. Ο Ερντογάν και ακροδεξιοί εθνικιστές σύμμαχοί του χαρακτηρίζουν το HDP τον πολιτικό βραχίονα του PKK· το κόμμα απειλείται να τεθεί εκτός νόμου εξαιτίας της κατηγορίας. Παρότι το ίδιο το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών διαψεύδει εδώ και χρόνια πως έχει οποιαδήποτε σχέση με το ένοπλο κουρδικό αυτονομιστικό κίνημα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό