25.3 C
Athens
Κυριακή, 23 Ιουνίου, 2024

Απαράδεκτη η σύγκριση Νετανιάχου με τους ηγέτες της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είναι απαράδεκτο να παρουσιάζεται ότι υπάρχει μια ισοδυναμία μεταξύ του πρωθυπουργού του Ισραήλ και των ηγετών της Χαμάς», δήλωσε σήμερα ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ, μια μέρα μετά το αίτημα του γενικού εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης τόσο για τους ηγέτες του Ισραήλ όσο και για ηγετικά στελέχη της Χαμάς.

Τι σημαίνουν τα εντάλματα σύλληψης του ΔΠΔ για Ισραήλ και Χαμάς

«Μια απόπειρα να φανεί ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ και οι ηγέτες τρομοκρατικών οργανώσεων είναι το ίδιο και η ανάμειξη διεθνών θεσμών σε αυτό είναι απαράδεκτη», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου.

 «Εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης» η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης Νετανιάχου-Χαμάς

Την «εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης» μεταξύ της ηγεσίας της Χαμάς, από τη μία πλευρά, και της κυβέρνησης του Ισραήλ, από την άλλη, δίνει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο με το αίτημα του εισαγγελέα για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης σε βάρος τους, εκτιμά το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, τονίζοντας ταυτόχρονα τον σεβασμό της Γερμανίας στην ανεξαρτησία και στις διαδικασίες του ΔΠΔ.

«Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αποτελεί θεμελιώδες επίτευγμα της παγκόσμιας κοινότητας, το οποίο η Γερμανία πάντα υποστήριζε.

Γερμανία: «Εσφαλμένη εντύπωση εξίσωσης» η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης Νετανιάχου-Χαμάς

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό