31.6 C
Athens
Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024

Απαλλάσσεται των καθηκόντων του ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο

Ειδήσεις Ελλάδα

Μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας – Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης φέρεται να απολαμβάνουν οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ, ΓΕΑ και Τακτικής Αεροπορίας

Βαρύ είναι το κλίμα για τον διοικητή της 111 Πτέρυγας Μάχης, για τις εκρήξεις πυρομαχικών στην αποθήκη της Πολεμικής Αεροπορίας στη Νέα Αγχίαλο, όπου έφθασε η μεγάλη φωτιά που κατέκαιγε τη Μαγνησία.

Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της 11 Πτέρυγας Μάχης μέχρι την ολοκληρωση της κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, που έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας.

Καλά πληροφορημένες πηγές τις οποίες επικαλέστηκε η ΕΡΤ, λένε πως από τα πρώτα στοιχεία που διαθέτουν οι Αρχές, οι οποίες διερευνούν το πολύ σοβαρό περιστατικό, δείχνουν πολλά σημεία μη τήρησης των προβλεπόμενων μέτρων ασφάλειας για τη μεταφορά και αποθήκευση των συγκεκριμένων πυρομαχικών, καθώς και μια σειρά από άλλες παραλείψεις στα μέτρα ασφαλείας και πυρασφάλειας στις αποθήκες πυρομαχικών στο στρατόπεδο Καραμπά, στις οποίες βρίσκονται όπλα και για τις τρεις Πολεμικές Μοίρες που φιλοξενούνται στη Νέα Αγχίαλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, οι Αρχηγοί του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, καθώς και του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας, απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη της κυβέρνησης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό