26.2 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 4.452 παραβάσεις από την Δευτέρα – 389 πρόστιμα μέσα σε λίγες ώρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Συνολικά 389 παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν σε όλη την Ελλάδα, σήμερα, από τις 6:00 το πρωί έως τις 15:00 το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Μαρτίου 2020, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, κι ενώ ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας είπε ότι «οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές» και «η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη». Στους παραβάτες επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα 150 ευρώ.

Οι παραβάσεις σημειώθηκαν στις εξής περιοχές: 89 στην Αττική, 64 στην Κρήτη, 36 στα Ιόνια Νησιά, 29 στη Στερεά Ελλάδα, 27 στη Δυτική Ελλάδα, 26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 26 στην Πελοπόννησο, 25 στη Θεσσαλονίκη, 21 στη Θεσσαλία, 20 στο Νότιο Αιγαίο, 9 στην Ήπειρο, 9 στο Βόρειο Αιγαίο και 8 στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την Δευτέρα 23 Μαρτίου, που εφαρμόζεται το μέτρο περιορισμού της κυκλοφορίας για την αποφυγή διάδοσης του κορονοϊού, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 4.452 παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα πρόστιμα. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό την διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Διαβάστε: Κορονοϊός Τσιόδρας: 74 νέα κρούσματα – 966 συνολικά – 65 διασωληνωμένοι – 28 θάνατοι

Ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποίησε ότι σε 966 ανέρχονται τα κρούσματα στη χώρα μας, καθώς ανακοίνωσε 74 νέα κρούσματα. Πρόσθεσε ότι 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και 65 είναι διασωληνωμένοι. Οι περισσότεροι είναι άνδρες (86%) και η πλειονότητα με υποκείμενα νοσήματα. Η χώρα μας έχει 28 θανάτους με υποκείμενα νοσήματα να εντοπίζονται στο 89% των θανόντων. Οι 23 είναι άνδρες και 5 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι στα 73 έτη. Επίσης, 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο.

«Οι επόμενες εβδομάδες είναι εξαιρετικά σημαντικές. Η τροχιά της δικής μας επιδημίας παραμένει ελεγχόμενη», είπε και επέμεινε πως πρέπει να μείνουμε πιστοί στα μέτρα αυτοπεριορισμού. Πρόσθεσε ότι είναι «σοβαρή και συνεχιζόμενη η κατάσταση έκτακτης ανάγκης», επισημαίνοντας ότι η Κίνα έκλεισε τα σύνορά της την Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020, γιατί φοβάται δεύτερο κύμα της πανδημίας. «Κερδίζουμε μικρές νίκες κάθε ημέρα, αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται», είπε, αναφέροντας ότι μία από τις νίκες αυτές, είναι ότι ήδη έχουν αποσωληνωθεί τέσσερις ασθενείς. Αναφέρθηκε και στο εξιτήριο που έλαβε από το Αττικό Νοσοκομείο, η μητέρα που γέννησε, ενώ ήταν θετική στον κορονοϊό. «Τέτοια νέα μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε. Το μέλλον εξαρτάται απ’ όλους μας», σχολίασε.

Και αποκάλυψε ότι οι 4 ασθενείς που αποσωληνώθηκαν ήταν ηλικίας από 52 έως 67 ετών και οι δυο από αυτούς είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Όλοι, όπως συμπλήρωσε, πήραν αντιική θεραπεία και είναι ενθαρρυντικό που βλέπουμε όλο και περισσότερους ανθρώπους να τα καταφέρνουν και να πηγαίνουν σπίτια τους. (Διαβάστε αναλυτικά).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό