25.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Απαγορεύει τις διαφημίσεις για λογισμικό stalkerware

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Google έχει αποκλείσει διαφημίσεις που προωθούν εφαρμογές που σχετίζονται με την παρακολούθηση του συντρόφου ενός ζευγαριού, καθώς αυτό εναντιώνεται στην πολιτική της εταιρείας. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές ονομάζονται stalkerware ή spouseware και είναι αρκετά δημοφιλείς το τελευταίο διάστημα.

Οι διαφημίσεις που προωθούν αυτές τις εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί από τα αποτελέσματα αναζήτησης των χρηστών. Αυτές οι εφαρμογές συνήθως διαφημίζονται με την πρόφαση ότι οι γονείς θα μπορούν να επιβλέπουν τις κινήσεις των παιδιών τους, μέσω των κλήσεων, των μηνυμάτων, των εφαρμογών, των τοποθεσιών και πολλών άλλων. Επίσης, διαφημίζονται και ως «προστασία» από τους περίεργους που υπάρχουν στο Διαδίκτυο.

Ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές χρησιμοποιούνται για την κατασκοπεία του συζύγου-συντρόφου. Ως εκ τούτου, antivirus εταιρείες έχουν βρει τρόπους να εντοπίζουν το συγκεκριμένο λογισμικό και οι ομοσπονδιακές αρχές έχουν λάβει μέτρα κατά των κατασκευαστών τους.

Η Google έχει επίσης απαγορεύσει τις διαφημίσεις σχετικά με αυτές τις εφαρμογές που προωθούσαν την παρακολούθηση του τηλεφώνου ενός άλλου ατόμου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Ένας εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι οι τύποι διαφημίσεων που προωθούν τέτοιο περιεχόμενο δεν επιτρέπονται και αφαιρούνται αμέσως μόλις εντοπιστούν. Ταυτόχρονα, η Google δήλωσε ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί συμπεριφορές για να αποτρέψει τους επιτήδειους που προσπαθούν να αποφύγουν τα συστήματα ανίχνευσης.

Τέλος, η εταιρεία εσχάτως δήλωσε ότι θα αναστείλει λογαριασμούς χρηστών ή διαφημιζόμενων που παραβιάζουν συνεχώς τις πολιτικές της. Αυτοί οι διαφημιζόμενοι θα λάβουν έως και τρεις προειδοποιήσεις και μετά θα ακολουθήσει η αναστολή του λογαριασμού τους.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το techgear.gr στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://www.techgear.gr/feed στο αντίστοιχο πεδίο της υπηρεσίας σας. Αν προτιμάτε το Twitter, θα μας βρείτε στο προφίλ @techgeargr

[via]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό