22.9 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Απίστευτο: Το FBI δημιούργησε κρυπτονόμισμα για να παγιδεύσει απατεώνες

Ειδήσεις Ελλάδα

Το FBI έκανε μια τολμηρή κίνηση στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, δημιουργώντας το δικό του κρυπτονόμισμα, το NexFundAI, στο πλαίσιο της επιχείρησης “Operation Token Mirrors”. Αυτή η επιχείρηση είχε ως στόχο να εντοπίσει και να συλλάβει απατεώνες που διακινούν κρυπτονομίσματα με σκοπό την εξαπάτηση των επενδυτών. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η επιχείρηση οδήγησε στη σύλληψη 18 ατόμων σε τρεις χώρες: Ηνωμένες Πολιτείες, Ηνωμένο Βασίλειο και Πορτογαλία. Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για σοβαρές παραβάσεις που σχετίζονται με την χειραγώγηση των αγορών κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Δικαιοσύνης, οι κατηγορούμενοι συμμετείχαν σε απατηλές πρακτικές όπως η “pump and dump”, όπου οι απατεώνες φούσκωναν την αξία των κρυπτονομισμάτων μέσω πλασματικών συναλλαγών, προσελκύοντας ανυποψίαστους επενδυτές να επενδύσουν. Αφού η αξία των κρυπτονομισμάτων εκτοξευόταν, οι απατεώνες τα πωλούσαν με κέρδος, αφήνοντας τους επενδυτές χωρίς περιουσιακά​ στοιχεία.

Στην επιχείρηση, οι αρχές κατάφεραν να κατασχέσουν κρυπτονομίσματα αξίας άνω των 25 εκατομμυρίων δολαρίων και να αποκαλύψουν ένα δίκτυο απατεώνων που συνεργάζονταν για να χειραγωγήσουν την αγορά. Μέχρι στιγμής, τέσσερις από τους κατηγορούμενους έχουν παραδεχθεί την ενοχή τους, ενώ οι υπόλοιποι αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες που περιλαμβάνουν χρηματιστηριακή απάτη και ξέπλυμα χρημάτων.

Ο ειδικός πράκτορας του FBI, Jodi Cohen, δήλωσε: «Η πρωτοβουλία μας να δημιουργήσουμε ένα δικό μας κρυπτονόμισμα δείχνει τη δέσμευσή μας να εντοπίσουμε και να φέρουμε στη δικαιοσύνη αυτούς που χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία για να εξαπατήσουν τους επενδυτές». Αυτή η επιχείρηση είναι η πρώτη από πολλές που αναμένονται, καθώς οι αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που παρουσιάζει η ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Αυτή η επιτυχία του FBI υπογραμμίζει την ανάγκη για περισσότερη εποπτεία και ρυθμίσεις στον κόσμο των κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να προστατευθούν οι επενδυτές από τις παράνομες δραστηριότητες και τις απάτες. Οι αρχές σκοπεύουν να συνεχίσουν την καταπολέμηση της απάτης, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα ότι η χρηματοοικονομική αδικία δεν θα γίνει ανεκτή, ανεξαρτήτως της μορφής της.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό