16.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Απίστευτο: Συνταξιούχος πέθανε από θρόμβωση, αφού τα αποτέλεσμα της εξέτασης έμειναν στο γραφείο του γιατρού για έξι ημέρες

Ειδήσεις Ελλάδα

Όταν επέστρεψε στο νοσοκομείο ο γιατρός, ο συνταξιούχος νοσηλευόταν σε αυτό, αλλά τα αποτελέσματα της αξονικής του συνέχισαν να μένουν στο γραφείο του γιατρού.

Αυτό κι αν είναι εγκληματική αμέλεια… Έρευνα έδειξε ότι ένας συνταξιούχος στην Ουαλία πέθανε από θρόμβωση, αφού τα αποτελέσματα της αξονικής που είχε κάνει έμειναν στο γραφείο του γιατρού για έξι μέρες,

Ο 79χρονος Trevor Reynolds από το Abergele, είχε υποβληθεί σε αξονική στο νοσοκομείο Glan Clwyd της Ουαλίας στις 3 Μαΐου και τα αποτελέσματα αυτής έδειξαν θρόμβο αίματος που απαιτούσε μεγάλη και ταχεία προσοχή.

Τα αποτελέσματα όμως αυτής έφτασαν στο γραφείο του γιατρού Γκαρσία στις 6 Μαΐου, αλλά αυτός απουσίαζε μέχρι τις 12 Μαΐου. Για έξι μέρες δηλαδή κανείς δεν τα είδε ώστε να προβεί στα δέοντα.

Την ίδια ώρα, ο συνταξιούχος, είχε δυσκολίες στο να φάει αλλά και στην αναπνοή. Τον επισκέφτηκε γιατρός στο σπίτι και στη συνέχεια μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Έλαβε θεραπεία, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε και πέντε μέρες αργότερα πέθανε.

Ο γιατρός Γκαρσία, τα αποτελέσματα του οποίου είχαν αφεθεί στο γραφείο του, είχε εργαστεί μία μέρα πριν και στη συνέχεια βγήκε σε άδεια. Όταν επέστρεψε στο νοσοκομείο ο συνταξιούχος νοσηλευόταν σε αυτό, αλλά τα αποτελέσματα της αξονικής του συνέχισαν να μένουν στο γραφείο του γιατρού.

Ο γιατρός, στην κατάθεσή του είπε ότι οι πιθανότητες επιβίωσης του Trevor Reynolds θα ήταν πολύ μεγαλύτερες αν είχε δει τα αποτελέσματα νωρίτερα.

Μετά από αυτό το τραγικό γεγονός, το νοσοκομείο προχώρησε σε αλλαγές ως προς τον τρόπο με τον οποίο τα αποτελέσματα των αξονικών θα διαβάζονται.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό