20 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Απίστευτο: Βρετανός έζησε μέχρι τα 78 του χωρίς να καταλάβει ότι είχε τρία πέη

Ειδήσεις Ελλάδα

Με επιπλέον δύο πέη χωρίς να το γνωρίζει, έζησε μέχρι τα 78 του χρόνια ένας Βρετανός, ο οποίος δώρισε το σώμα του στην επιστήμη μετά το θάνατό του.

Ο συνταξιούχος πιστεύεται ότι πέρασε όλη του τη ζωή χωρίς να γνωρίζει την «αξιοσημείωτη ανατομική του παραλλαγή». Η εξαιρετικά σπάνια πάθηση έγινε τελικά αντιληπτή από φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ όταν πραγματοποίησαν νεκροψία στο σώμα του.

Όπως αναφέρει το DailyStar, tου διέγνωσαν τριφαλλία, μια σπάνια γενετική πάθηση που έχει καταγραφεί μόνο μία φορά στο παρελθόν το 2020, σύμφωνα με το Journal of Medical Case Reports. Εν τω μεταξύ, η διφαλία –ή διπλά πέη– επηρεάζει έναν στους πέντε έως έξι εκατομμύρια ανθρώπους.

Ο άνδρας περιεγράφηκε ως λευκός άνδρας με ύψος περίπου δύο μέτρα, ο οποίος φάνηκε να έχει φυσιολογικά γεννητικά όργανα σε εξωτερική εξέταση. Όταν αυτό αναλύθηκε, αποκάλυψε «δύο μικρά υπεράριθμα πέη… κρυμμένα μέσα στον οσχέο σάκο».

Πώς κάποιος μπορεί να αναπτύξει περισσότερα πέη

Στη μήτρα, η πρώιμη φάση της ανάπτυξης των γεννητικών οργάνων εμφανίζεται στις τέσσερις έως επτά εβδομάδες κύησης.

Η έκθεση αναφέρει: «Το πέος αναπτύσσεται από τη φυματίωση των γεννητικών οργάνων και ελέγχεται από τη διυδροτεστοστερόνη. Γενετικές ανωμαλίες που επηρεάζουν την έκφραση των υποδοχέων ανδρογόνων μπορεί να προκαλέσουν μορφολογικές ανωμαλίες των γεννητικών οργάνων.

«Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να υπήρξε τριπλασιασμός του φυματίου των γεννητικών οργάνων. Η ουρήθρα αναπτύχθηκε αρχικά στο δευτερεύον πέος, ωστόσο, όταν αυτό το πέος απέτυχε να αναπτυχθεί, η ουρήθρα παρέσυρε την πορεία της και αναπτύχθηκε στο κύριο πέος».

Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις διπλασιασμού του εξωτερικού πέους, που συνήθως συνδέθηκε με άλλες συγγενείς ανωμαλίες, οι χειρουργοί αποφάσισαν να αφαιρέσουν το πρόσθετο πέος. Ο εσωτερικός διπλασιασμός του πέους, ωστόσο, τυπικά αναγνωρίστηκε αργότερα στη ζωή με «σεξουαλική δυσλειτουργία, αποφρακτικά συμπτώματα ούρων και ακράτεια ούρων στην ενήλικη ζωή».

Η έκθεση αναφέρει: «Δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι σε αυτή την περίπτωση το ελάττωμα παρέμεινε απαρατήρητο στη ζωή». Οι συγγραφείς πρόσθεσαν ότι δεδομένης της τυχαίας φύσης της ανακάλυψης, πρότειναν ότι ο διπλασιασμός του εσωτερικού πέους μπορεί να είναι πιο συνηθισμένος από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό