35.2 C
Athens
Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2024

Απίστευτο: Αεροσκάφος της Austrian Airlines προσγειώθηκε χωρίς μύτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σημαντικές ζημιές υπέστη ένα αεροσκάφος της Austrian Airlines, το οποίο έπεσε σε χαλαζόπτωση, με αποτέλεσμα να σπάσει μέρος της μύτης, με τους πιλότους ωστόσο να καταφέρνουν να το προσγειώσουν με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Βιέννης.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, η πτήση OS434 πετούσε από την Πάλμα ντε Μαγιόρκα της Ισπανίας προς τη Βιέννη της Αυστρίας, όταν έπεσε σε ένα «κύτταρο καταιγίδας». Το χαλάζι προκάλεσε ζημιές στα παράθυρα του πιλοτηρίου, σε ορισμένα καλύμματα και στη μύτη, η οποία μάλιστα έσπασε, όπως φαίνεται ξεκάθαρα στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

«Νομίζω ότι ήμασταν περίπου 20 λεπτά από την προσγείωση, όταν βρεθήκαμε σε ένα σύννεφο χαλαζιού και καταιγίδας και άρχισαν οι αναταράξεις», είπε η Emmeley Oakley, επιβάτης της πτήσης. Συμπλήρωσε ότι μέσα στην καμπίνα, μπορούσαν να ακούσουν το χαλάζι καθώς χτυπούσε το αεροσκάφος. «Σίγουρα μπορούσαμε να νιώσουμε το χαλάζι να πέφτει στο αεροπλάνο και ήταν αρκετά δυνατό», συμπλήρωσε η ίδια.

Austrian Airlines A320 severely damaged by a hailstorm while on approach to Vienna Airport in Austria. Despite the damage to the aircraft’s nose and windscreen the pilots landed safely. pic.twitter.com/AIa7aL9HEQ

— Breaking Aviation News & Videos (@aviationbrk) June 9, 2024

Καθώς το αεροσκάφος -ένα Airbus A320- περνούσε μέσα από την κακοκαιρία, η οποία δεν ήταν ορατή από το ραντάρ στο πλήρωμα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Η Oakley υπολόγισε ότι το αεροπλάνο χρειάστηκε περίπου δύο λεπτά ή λιγότερο για να πετάξει μέσα από τη χαλαζόπτωση, εξαιτίας της οποίας αρκετά κινητά τηλέφωνα, αλλά και φλιτζάνια, εκσφενδονίστηκαν μέσα στην καμπίνα.

Μερικοί άνθρωποι ούρλιαξαν, είπε η Oakley και οι αεροσυνοδοί έσπευσαν να βοηθήσουν: «Το πλήρωμα του θαλάμου επιβατών έκανε πολύ καλή δουλειά για να ηρεμήσει αυτούς τους ανθρώπους».

Παρά τις τεράστιες δυσκολίες, το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο της Βιέννης, χωρίς να τραυματιστούν επιβάτες, ανέφερε η Austrian Airlines.

«Μόλις βγήκαμε είδαμε ότι η μύτη έλειπε! Οι πιλότοι έκαναν πραγματικά εξαιρετική δουλειά κρατώντας τα πράγματα όσο πιο ομαλά και ασφαλή μπορούσαν«, κατέληξε η Oakley.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό